Site icon Lykten

Ikke la deg lure – Høyre og Ap er sengekamerater

Creative Commons Attribution 2.5 Denmark / Magnus Fröderberg

Nettsiden Rights.no kan i dag formidle en svært interessant meningsutveksling fra stortingssalen. Det var en debatt mellom Christian Tyrbing-Gjedde fra FrP og utenriksminister Ine Marie Søreide fra Høyre.

Saken dreide seg om Norges enorme pengeforbruk i utlandet, med støtte til FN, EU, WHO og hundrevis av prosjekter verden rundt. Tallene er svimlende høye og inkluderer bistandshjelp til diktaturstater som Kina.

Tybring-Gjedde påpekte også at Norge tar imot klart høyest antall kvoteflyktninger og asylsøkere, sett i forhold til vårt folketall.

Fra Rights.no:

Norge gir alltid mest – til alt. Mest i kroner, mest i forhold til innbyggertall. Og ikke litt mer, gjerne dobbelt så mye som neste land på listen. Motsatt av det finansminister Sanner påsto i forrige debatt, internasjonalt bruker Norge penger som kilden er en sareptas krukke. Vel, det er ingen kunst å gi bort andres penger.

Giverkonferansen innbrakte 80 milliarder kroner. Norges bidrag var 13 milliarder. Det utgjør 18 prosent av totalen. 13 milliarder utgjør 2.600 kroner per nordmann. Hadde de øvrige nasjonene gitt tilsvarende beløp, ville det totale beløpet vært, hold dere fast, 1300 milliarder kroner. Litt i underkant av et norsk statsbudsjett.

I redegjørelsen skryter utenriksministeren av at Norge tar imot flest kvoteflyktninger per innbygger i Europa, ja, det er korrekt. Norge tar imot årlig cirka 3.000, i tillegg kommer familiegjenforening og henting av ektefeller. Anslagsvis vil det totale antallet utgjøre 5-6.000 mennesker i året. I tillegg mottar Norge asylsøkere. Et slikt budskap gir kanskje utenriksministeren og statsministeren høy internasjonal anseelse, men det er greit å minne om at utenriksminsteren i sin redegjørelse på Stortinget adresserer det norske folk. (Sitat slutt).

I disse krisetider ønsket Tybring-Gjedde å sette fokus på denne pengebruken og se på om disse enorme summene kunne brukes til de som har det vanskeligst i Norge i dag.

Ine Marie Søredia hintet da at hun har «en annen innstilling til mennesker som kommer fra et annet sted» og dermed hadde et bedre menneskesyn enn Tybring-Gjedde.

Tybring-Gjedde ble da så irritert og oppgitt at han like godt forlot talerstolen midt under replikkskiftet.

Les hele saken på Rights.no.

Exit mobile version