Site icon Lykten

Israelsk media: Slik skal «jødiske penger» øke den ulovlige innvandringen til Europa

Syriske og Irakiske migranter hopper av båt fra ferielandet Tyrkia og til den greske øya Lesbos. Foto: creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0

Det er Times of Israel som har gransket organisasjonen bak innvandringen over Middelhavet. 

Avisen fokuserer på den jødiske såkalte hjelpegruppen Central Welfare Board of Jews i Tyskland.

Gruppen har inngått et samarbeid med andre hjelpeorganisasjoner slik at «Ocean Viking», den eneste aktive redningsbåten akkurat nå mellom Libya og Italia, skal kunne fortsette sin virksomhet. 

Times of Israel skriver rett ut at «jødiske penger hjelper med å holde redningsoppdragene på Middelhavet flytende».

«Vi som en jødisk organisasjon kjenner oss skyldige i å ikke være tilskuere i en situasjon der det finnes en humanitær krise som skjer rett foran øynene våre, spesielt når det er så nære Europa», sier Central Welfare Board-sjefen Aron Schuster, til Times of Israel.

Ifølge Schuster arbeider hans organisasjon utifra såkalte menneskerettigheter, men også utifra «jødiske vedier», som han uttrykker det. Han henviser deretter til den hellige skriften Talmud og forklarer at et reddet liv er som å redde hele menneskeheten.

Les også: Jødisk antirasist angriper nordmenn – igjen

Avisen har også snakket med Laura Cazes, prosjektleder ved Central Welfare Board of Jews. Hun påpeker at innvandring lenge har vært et sentralt spørsmål for organisasjonen, samt for den større jødiske forsamlinger – selv før holocaust. Tidligere har det handlet om å hjelpe jødiske innvandrere å etablere seg i Tyskland. Men nå, som så mange innvandrere kommer fra Afrika og Midtøsten, vil organisasjonen bruke sin kunnskap for å bistå også dem.

Dessuten har man benyttet seg av hjelp fra den israelske humanitære organisasjonen IsraAID, og hjulpet dem å opprett en avdeling i Tyskland. IsraAID har på sin side tatt med seg sosialarbeidere, psykologer og spesialutdannede traumaeksperter for å hjelpe innvandrere som finnes i Europa. Enkelte av ekspertene snakker arabisk, som anses som nødvendig da mange av innvandrerne snakker akkurat det språket.

Aron Schuster sier samtidig at han er klar over at det finnes jøder som er urolige for innvandringen fra Midtøsten til Europa, ettersom antisemittismen anses vanligere blant disse gruppene. Han mener allikevel at antisemittismen finnes overalt, og uansett så er det viktig – poengterer han i avisen – «at frykten for antisemittismen ikke rettferdiggjør å unnlate å hjelpe til i en humanitær krise».

For sitt arbeide har Central Welfare Board of Jews sist år mottatt den prestisjefylte nasjonale integrasjonsprisen av den tyske forbundskansleren Angela Merkel, skriver Times of Israel.

Jødiske organisasjoner og politikere har tidligere gått ut offentlig og snakket om at Europa må bli multikulturelt og at innvandringen fra ikke-vestlige land, inkludert flyktningkrisen i Middelhavet, er endel av denne transformasjonen.

Les også: Israel krever 300 MILLIARDER DOLLAR fra Polen for holocaust – Polen sier nei

Kilde: Fria Tider

Exit mobile version