Site icon Lykten

Macron: Alle som dømmes for «hatprat» bør utestenges fra sosiale medier på livstid

Emmanuel Macron - Caricature/DonkeyHotey/Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)Wikimedia Commons

Totalitære tanker er ikke ukjent hos EUs ledelse og den politiske eliten i Europa i dag. Tankeforbrytelser ses stadig mer på som en alvorlig forbrytelse som skal straffes med bøter eller fengsel. Og nå også sosial utvisking av person og tilstedeværelse på nett.

Frankrikes svært upopulære president, Emmanuel Macron, gikk nylig ut under et møte med jødiske ledere og sa at folk som dømmes for «hatefulle ytringer», bør stenges ute fra sosiale medier for resten av sitt liv . Ikke bare er en slik tanke svært farlig, men den viser at straffen kan gis flere ganger og på flere områder i et menneskes liv, selv etter at man har betalt bøter eller sonet ferdig i fengsel.

Tar man tanken videre så kan man også nekte mennesker å opprette bankkontoer, handle i butikker, kjøpe eiendom, kjøre offentlig transport, ha mobiltelefon, nettbrett og tilgang til internett. Slike tiltak har man allerede innført i kommunistdiktaturet Kina.

Det er ikke så langt unna at de som ikke føyer seg inn etter EUs direktiver og regelverk kanskje må brennmerkes eller tvinges til å gå med en synlig identifikasjon, slik at alle kan se hvem som har gått imot staten og myndighetene.

Slikt kalles diktatur.

Exit mobile version