Site icon Lykten

Migrantene betaler for å bli smuglet hjem

(Pixabay)

Det hele er litt opp ned i verden akkurat nå. Hoveddelen av europeere arbeider enten hjemme eller ikke i det hele tatt. Og nå har migrantene begynt å betale store summer for å komme seg UT av Europa.

Det skriver den danske avisen Berlingske på lørdag.

Migrantene har heller ikke mulighet for å prøve lykken lenger oppe i Europa, fordi de indre grensene er lukket.

I Marokko har man innført strenge restriksjoner på bakgrunn av koronaviruset, som gjør at marokkanske statsborgere ikke kan reise inn i sitt eget land på lovlig vis.

Når de økonomiske migrantene kommer til Europa så ankommer de først til enten Spania eller Italia. Begge land er imidlertid hardt rammet av koronakrisen og restriksjonene.

Ifølge en EU-rapport om innvandring i mars så viser migrantsmuglerne en ekstrem fleksibilitet og tilpasningsevne på deres kriminelle virksomheter, og organiserer nå også reiser for ulovlige marokkanske migranter, som flykter fra Covid-19 i motsatt retning, det vil si fra Spania til Marokko.

Ifølge avisen El Pais så skal over 100 ulovlige marokkanske migranter ha gått ombord på to oppblåsbare fartøyer for å reise fra Spania til Marokko. Prisen skal være ca. 5.400 euro, eller omtrent 60.000 norske kroner. En tur fra Marokko til Europa koster mellom 400 og 1000 euro som er omtrent 5000 og 11.000 kroner.

Exit mobile version