Site icon Lykten

Muslimsk miljøpartipolitiker: «Vi må dele inn mennesker etter rase»

Leila Ali Elmi fra det svenske miljøpartiet vil finne ut hvordan diskriminering eksisterer i Sverige. Det ønsker hun å finne ut av ved å innføre registrering av mennesker basert på deres hudfarge og etnisitet. 

Elmi forteller dette til den venstreradikale avisen ETC. Elmi skal ha fått innpass i svensk politikk ved hjelp av muslimske velgere som nå finnes i så stort omfang at de kan kontrollere hvem som velges inn i riksdagen. Hun er også den første kvinnen med hijab i den svenske riksdagen.

Leila Ali Elmi uttaler:

«Jeg er positiv til at man innfører likestillingsdata, der man registrerer mennesker etter deres rasetilhørighet. Slik man gjør i USA.»

Elmi påstår at hun kjemper mot strukturell rasisme og mener at Sverige allerede har kommet langt i likestillingsarbeidet ettersom det finnes statistikk rundt kjønn. Men når det gjelder diskriminering så er Elmi ikke fornøyd og derfor etterlyser hun radikale endringer som hun mener vil hjelpe.

Et register burde i tillegg til rase innehold religion, etnisitet, funksjonsnedsettelse og seksuell orientering, avslutter den muslimske miljøpartipolitikeren.

Det er uklart om muslimer i det norske miljøpartiet MDG, som Shoaib Sultan, er enig med sin religiøse søster i Sverige.

JA TIL REGISTRERING AV RASE OG ETNISITET? Vil det norske miljøpartiet følge etter sitt søsterparti i Sverige i denne saken? Shoaib Sultan, Lan Marie Nguyen Berg, Harald Nissen / Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0) Foto: Monica Løvdahl

Les også: Miljøpartiet De Grønne-politiker medlem i al-Qaida

På sosiale medier har den muslimske riksdagslederpolitikeren fått kritikk av jødiske profiler, som mener at det hele minner om nazistenes registrering av jøder og raseteorier. Det fantes klare forbindelser og samarbeid mellom nettopp Nazi-Tyskland og islamske ledere før og under andre verdenskrig. Hitlers bok, Mein Kampf, er også en storselger i Midtøsten og muslimske land. Det virker i så måte som om miljøpartipolitikeren følger oppgåtte spor i dette tilfellet.

 

Exit mobile version