Site icon Lykten

Signal: Sikker kryptering av chat, samtaler og video

I et samfunn hvor informasjonssikkerhet og privatliv har blitt redusert til et privilegium, er det viktig at vi alle gjør hva vi kan for å ivareta våre egne rettigheter. Retten til privat kommunikasjon og privatliv er en av dem.

Løsninger for krypterte samtaler med andre finnes det mange av. Veldig mange. Noen løsninger er likevel bedre enn andre. Signal er en av de løsningene som er bedre. Appen er utviklet av idealister, og gir E2E-kryptering (ende-til-ende) av tekst, telefonsamtaler og videosamtaler. I tillegg er kvaliteten på krypteringen og selve appen svært høy.

Andre og lignende tjenester som Telegram har lenge vært populære. Men nylig ble det oppdaget at Telegram utleverer informasjon om IP-adresser og lignende til myndigheter, dersom de mottar rettslige krav om dette. Signal gjør ikke dette. Derfor er Signal den løsningen som per i dag tilbyr best sikkerhet og privatliv for brukerne.

Selv har jeg brukt Signal lenge, og mye. Noe som gjør at jeg har fått danne meg et inntrykk av løsningen over tid. Jeg må innrømme at jeg er imponert. At folk fortsatt bruker Facebook chat, Skype og vanlig SMS er for meg ubegripelig – forutsatt at folk har den minste tanke for informasjonssikkerhet og eget privatliv.

Som et ekstra lag med sikkerhet bruker jeg også en svært god VPN-tjeneste. Også på mobilen. En tjeneste som jeg alltid sørger for å ha gående når jeg skal på nett, eller når jeg skal kommunisere med folk. For meg er kombinasjonen Signal og VPN den løsningen jeg sverger til i hverdagen. Jeg håper flere gjør det samme fremover. Privatliv er ikke noe som vi skal ta lett på. Uansett om vi har «noe å skjule» eller ikke.

For å se nærmere på Signal kan du lese om tjenesten på deres egne nettsider med å følge denne lenken.

Exit mobile version