Site icon Lykten

Storbritannia har levert søknaden om å forlate EU – støttes av Johnny Rotten fra Sex Pistols!

Etter 44 år som medlem av den europeiske unionen ble det igår offisielt levert inn en søknad, en aktivering av artikkel 50 i EUs Lisboa-traktat, om å fratre unionen.

Brexit, en sammenslåing av ordene «british» og «exit», kom som et resultat av frustrerte britiske borgere som i mange år har opplevd at deres levestandard, tilgang til offentlige tjenester, samt antall arbeidsplasser har blitt redusert som følge av den massive innvandringen som har fulgt EU-medlemsskapet.

En av seierherrene etter Brexit er UKIPs Nigel Farage. Farage har fra dag en vært en motstander av medlemsskapet i EU og har hatt flere livlige debatter og taler i EU-parlamentet. Han krediteres i stor grad som en av bakmennene bak utgangen og gikk fra å bli ledd av og anklaget for å være useriøs til å bli Brexits ansikt utad til verden.

Les mer: Video og bilder: Storbritannia ute av EU!

FOLKETS MANN: Nigel Farage var som partileder for det sterkt EU-kritiske partiet UKIP, sentral i informere det britiske folket om EUs politikk og kjempe for arbeiderklassens rettigheter.

Høyresiden er den nye punken

Brexit blir kalt arbeidernes seier og denne uken sjokkerte den gamle punk-legenden Johnny Rotten fra Sex Pistols TV-titterne ved å si at han støttet Brexit og tilogmed Donald Trump i USA.

Les også: Kjære venstremedier: TUSEN TAKK!

Fra ITV.com:

Gudfaren av punk, anarkist og tidligere Sex Pistol sanger, John Lydon, mest kjent som Johnny Rotten, ble intervjuet denne uken i forbindelse med sin bok «Mr. Rotten’s Songbook». Etter å ha bygget en karriere med å angripe etablissement, så var han klar og tydelig om dagens politikk.

Lydon kom ut i favør av Brexit og mente at arbeiderklassen har talt og at han vil støtte dem. Han mente også at det ville være mulig å ha et vennskap med Trump, og priset presidentens evner til å skremme politikere. Rotten skal selv ha inspirert en hel generasjon av anarkister. (Sitat slutt).

Den offisielle søknaden var et åtte sider langt brev fra statsminister Theresa May og ble overlevert av Storbritannias EU-ambassadør Tim Barrow til EU-president Donald Tusk.

– Vi er en stor union av mennesker og nasjoner med en stolt historie og en lys fremtid. Nå som avgjørelsen er tatt om å forlate EU, så har tiden kommet for å samle oss, skriver May i sin tale til det britiske parlamentet.

Les også: Tok feil om både Brexit og Trump – norske mediers kollektive selvmord

Artikkel 50 i Lisboa-traktaten sier at «Hver medlemsstat får ifølge sine egne grunnlovsbestemmelser velge å fratre unionen».

Storbritannia har nå to år på seg å forhandle fratredelsen. Det er også nevnt at Storbritannia må betale over 60 milliarder euro, noe som kan forsure klimaet mellom Storbritannia og EU ytterligere. Dette som følge av avtaler og lovnader fra tidligere avtaler før valget om Brexit ble tatt.

Blant disse er pensjonsavtaler til EU-topper, leie av bygninger og satellittsystemet Galileio som skal være i bruk fra 2019.

Les også: Venstresidens dobbeltmoral – Brexit og flyktningkrisen

Exit mobile version