Site icon Lykten

Tidenes mest udugelige journalister og medier

«Trump er den mest udugelige presidenten i historien».

Påstanden kommer fra tidligere Universitas-redaktør og nåværende USA-korrespondent for den venstreorienterte løssalgsavisen Dagbladet, Vegard Kristiansen Kvaale. 36-åringen bor for tiden fast på Manhattan i USA, hvor han svært subjektivt formidler et nærmest dyrisk hat mot den sittende presidenten, Donald J. Trump.

I USA kalles dette for «Trump Derangement Syndrome», hvor en person projiserer alt som er galt i sitt liv og sine sorger på Trump. 

MANN, HVIT OG HOMOFIL: Den åpent homofile Dagbladet-journalisten får bruke avisen som megafon i sine usaklige, barnslige og venstreorienterte innlegg. (Skjermbilde/Facebook).

Før vi skriver litt mer så kan du selv se et utvalg av Kvaales bidrag og publikasjoner som Dagbladets redaktør, Alexandra Beverfjord, mener holder såpass høy klasse at det får plass både i papir- og nettutgaven.

Så, disse kommentarene – og flere vi ikke har lagt ut bilde av – fyller Dagbladets spalter. De går gjennom sensuren gang etter gang. Godt jobbet, Vegard! Nok en innertier, Vegard!

Seriøst? Journalistikk? Godt arbeide? Nei, nei og atter nei. La oss ta et lite dykk i artiklene selv for å se om de gir et annet inntrykk enn overskriftene og bildebruken.

Her er et utdrag fra Kvaales kommentar «Barnekeiserens fall«:

Verdens eneste supermakt holdes som gissel av en bortskjemt, 71 år gammel sjuåring, som opplever at luftslottet hans er i ferd med å kollapse.

Umodenhet og mangel på selvkontroll er hans fremste karaktertrekk. Hør bare når han blir intervjuet. Som en sjuåring hopper han rundt uten evne til å konsentrere seg. Mangelen på konsentrasjon gjør også at han ikke evner å ta til seg informasjon og sette seg inn i problemstillinger.

Han bløffer, skaper kaos og trekker alle ned i søla med seg. Vi kan åpenbart ikke stole på USAs president. Men det blir stadig tydeligere at han hovedsakelig er verdens største internettroll når han fyrer av en rasistisk, idiotisk, løgnaktig eller selvmotsigende twittermelding. Trump er verdens mektigste mann, men han er også den sju år gamle gutten som ropte «ulv! ulv!» for å få oppmerksomhet.

La oss ta en titt på «den mest udugelige presidenten» da. Hva har Trump fått til siden han inntok Det hvite hus i januar, 2017 – altså nitten måneder senere.

 

Selv den venstreorienterte og Hillary-støttende kanalen CNBC har måttet innrømme at ting går veldig bra i USA om dagen.

Her et utvalg av videoer som omtaler president Trumps politikk.

Også Clinton News Network – CNN – har måttet innrømme at det går så det suser i USA.

Her er et lite utvalg av hva de venstreorienterte nikkedukkene i amerikansk media – samt Hillary Clinton – spådde før Trump inntok Det hvite hus.

Så tenk litt over Dagbladets kommentator Vegard Kristiansen Kvaales overskrift om at Trump er «den mest udugelige presidenten noensinne«. Dette er jo ren og skjær politisk aktivisme og hat, og har ingen bakgrunn i fakta eller virkeligheten. Det skal være en politisk kommentar, men det er bare dørgende og kjedelig hat. 

Og dette altså fra en utenrikskorrespondent fra en av Norges største aviser! Hvis vi ikke kan stole på at vi får sannheten – eller i allefall saklighet – fra Dagbladet, hvor skal man da henvende seg i norsk mainstream media? VG? Aftenposten? NRK? De er like ille – i noen tilfeller ennå verre – som du kan se vi avslørte i denne artikkelen.

Vi har tidligere konfrontert Aftenpostens utenrikskorrespondent, Kristoffer Rønneberg, med lignende løgner og venstreorientert propaganda. Det taklet han heller dårlig.

Og om du tror at slik språkbruk og total mangel på objektivitet eller journalistisk sans blir skydd av norske medier og intelligensia så må du tro om igjen. Dagbladet-journalisten Kvaale fikk nemlig 100.000 kroner i støtte fra den venstreorienterte organisasjonen Fritt Ord for podkasten «Korrespondentene», som han driver med andre venstreorienterte venner i yrket sitt. På listen som mottar støtte i hundretusenkronersklassen fra Fritt Ord er sosialistiske og kommunistiske prosjekter som Vårt Oslo, Filter Nyheter og eks-blitzeren og Faktisk.nos nyansatte Maren Sæbø.

Det lønner seg altså å hate høyresiden.

Nina Hjerpseth-Østlie hadde rundt det amerikanske valget i 2016 en god kommentar om nettopp Dagbladets Kvaale og hans journalist-bande i de andre mediene:

Fra Rights.no:

Svært liten sjanse for at den «usannsynlige kandidaten» Trump ender som republikanernes kandidat, mente Dagbladets Vegard Kristiansen Kvaale. Det samme mente USA-kjenner og kommentator i Minerva, Jan Arild Snoen. — Trump kommer ikke til å vinne nominasjonen, skrev Aftenpostens Kristoffer Rønneberg.

Vi så altså det samme fra Dagsavisen til Aftenposten, få gjorde noen forsøk på å forklare fenomenet utover overfladiske variasjoner over roten til alt vondt og vrangt her i verden: Hvite, rasistiske og våpenglade middelaldrende menn som hat, hat, hater alt og alle rundt seg. Og det helt uten grunn, for de er jo priviligerte hvite som bor i land som lever fett på fortidens kolonialisme, liksom.

Kan det bli mer håpløst? (Sitat slutt).

Ja, Nina. Det kan faktisk bli mer håpløst. For i tiden etter valget har ikke avisene og journalistene roet ned og bedrevet god og objektiv journalistikk, men heller skrudd opp temperaturen og har nå rett og slett blitt rødglødende kanonkuler som ønsker total destruksjon av Trump, Brexit, Sverigedemokraterna, Sylvi Listhaug og alt og alle som ikke tilhører deres umiddelbare rødgrønne politiske sfære.

Det begynner nesten å bli kjedelig å «arrestere» journalistene i VG, Dagbladet, NRK og andre store medier med hendene dypt nede i statskassen. Men det virker som om de aldri lærer. At de aldri tar ansvar eller sier, beklager, vi tok feil. Eller faktisk bare rett og slett gjør jobben sin. Nemlig det å være en informativ, objektiv og seriøs nyhetsformidler.

Vegard Kristiansen Kvaale må leve med sin rasisme, sine løgner og politiske hat mot republikanerne, Trump, Fremskrittspartiet, Sylvi Listhaug, Brexit, Sverigedemokraterna og høyrevinden. Men vi hadde helst sett at våre skattepenger ikke gikk til å betale for det gjennom Dagbladets sugerør i lommeboken vår.

Kanskje Kvaale kan gi bort jobben sin til en mørkhudet, muslimsk transkvinne – i inkluderingens navn – vi tror nemlig ikke at hun vil gjøre en verre jobb enn Dagbladets korrespondent gjør i dag.

Relatert:

Exit mobile version