Site icon Lykten

Tre identitære medlemmer fikk strenge straffer for å stoppe ulovlig innvandring til Frankrike

På torsdag fikk tre representanter for den franske avdelingen av identitær-bevegelsen i Europa, Damien Rieu, Clement Galant og Romain Espino, tunge straffer og bøter for sin deltakelse under en operasjon som hadde som mål å stoppe ulovlig innvandring til Frankrike.

De tre medlemmene ble dømt til seks måneders fengsel, samt at organisasjonen deres fikk 75.000 euro i bot, av retten i Aautes-Alpes.

Under sin operasjon så fanget gruppen til de tre dømte mennene fire ulovlig innvandrere, som de overleverte til myndighetene. Til tross for dette så ble mennene pågrepet, siktet og dømt for «aktiviteter utført under omstendigheter som kan skape forvirring hos offentligheten med relasjon til offentlige funksjoner».

Clément Galant (24), president i Generasjon Identitet, Reomain Espino (26), organisator og talsmann, og tidligere organisator, Damien Rieu, (29), fikk i tillegg 2.000 euro i bot hver.

Retten hevdet at dommene ble målt ut som følge av handlingens «ekstremt seriøse natur», samt at mennene hadde «brutt offentlig ro og orden».

DØMT: Damien Rieu er en av de tre som nå er dømt i fransk rett for å forsøke å stoppe ulovlig innvandring til landet. (Skjermbilde/Youtube)

Operasjonen, som ble startet av den identitære avdelingen i Col de l’Échelle, en grenseovergang for mange ulovlige innvandrere i Hautes-Alpes, den 21. april, 2018, hadde over hundre frivillige deltakere ikledd blå jakker som lagde en «symbolsk grense».

Rieu, som har over 50.000 følgere og en verifisert Twitter-konto, tok avstand fra den strenge straffen og uttalte at påtalemyndighetene hadde «bestemt seg for å straffeforfølge unge franskmenn som symbolsk og fredelig tør å vise at man kan kontrollere grensene»

Advokaten til de unge mennene sier at man vil anke avgjørelsen.

Han mener videre at dommen er en politisk avgjørelse, da man også fratok de tre unge mennene retten til å delta i offentlig politikk eller stemme ved valg de neste fem årene. 

De tre dømte aktivistene fra identitær-bevegelsen sier de har godt mot og vil fortsette å kjempe for sitt land og retten til å beholde sin kultur og identitet fra masseinvandringen.

En undersøkelse utført blant franskmenn i 2018 viste at 64 prosent av franskmenn ikke mente det var ønskelig med ytterligere innvandring til landet.’

Generasjon Identitet ble etablert i Frankrike i 2012 og har nå avdelinger i flere europeiske land, blant dem Østerrike, Tyskland og Storbritannia.

Kilde: Free West Media

Exit mobile version