Site icon Lykten

Triumf for Trump

Amerikanske velgere og media er i sjokk. Donald Trump, milliardær, tv-personlighet og personifiseringen av den amerikanske drømmen, har slått knock-out på både sine motkandidater blant republikanerne, samt de venstreorienterte mediene som ikke forventet en slik sterk fremgang.

Litt som den rare og eksentriske onkelen som kommer på bursdagsfesten din, så har Trump sagt det som ikke er lov å si og lovet det som ingen tør å love. Å fikse økonomien, skaffe flere arbeidsplasser til amerikanere og stenge grensene til Mexico.

Les også: – Rockestjerne med brev til Obama om innvandring

For dette har han fått smake litt av den politisk korrekte pisken. NBC har kansellert hans svært populære tv-show «The Apprentice», Univision har kansellert hans ennå mer populære «Miss Universe»-kåring og amerikanske medier har daglig laget sensasjonsoverskrifter om hans uttalelser og anklaget ham for å være fremmedfiendtlig.

Men Trump sin popularitet har bare økt, til tross for alt dette. Floskler som «uvitenhet» og «fordommer», preller av på den frittalende presidentkandidaten.

Hans siste offentlige møte trakk over 15.000 mennesker. En fullpakket sal med nesten 5.000 mennesker i Phoenix Conference Center i Arizona jublet for hans timelange tale, mens over 10.000 sto utenfor og ventet på å få se republikanernes nyeste kandidat.

FULLSTAPPET OG GOD STEMNING: Presidentkandidat for republikanerne, Donald Trump, ble møtt av et hav av mennesker da han holdt tale i Phoenix, Arizona. Over 15.000 møtte frem for å høre på mangemilliardæren som lover å skjerpe grensekontrollen og få orden på den amerikanske økonomien.

Her er noen av hans uttalelser:

– Jeg kommer til å bli den beste jobb-presidenten, det garanterer jeg.

– Når Mexico sender sine mennesker, så sender de oss ikke sine beste mennesker. De kommer med narkotika, de kommer med kriminalitet. De er voldtektsmenn.

– Når var sist gang vi slo Kina i en handelsavtale? De slår oss. Men jeg slår Kina hele tiden.

– Jeg elsker det mexicanske folket, jeg respekterer Mexico…men problemet er at deres ledere er mye skarpere, smartere og mer utspekulerte enn våre ledere, og de tar livet av oss på grensa.

Trump påpeker også at han er mye friere enn sine kandidater til å si det folket ønsker å høre, fordi han betaler hele kampanjen sin selv. Der andre kandidater må passe på at de følger sine sponsorer og økonomiske bidragsytere, er Trump i en helt særegen posisjon.

Og det utnytter han til det fulle.

Fakta om innvandring til USA

– Det oppholder seg mellom 5 og 6 millioner ulovlige innvandrere fra Mexico i USA.

– Det oppholder seg mellom 10 og 20 millioner ulovlige innvandrere fra hele verden i USA.

– 90 prosent av all narkotikaen som kommer til landet kommer fra Mexico med ulovlige innvandrere.

– 40 prosent av alle forbrytelser som registreres i USA, registreres i de fem delstatene som grenser til Mexico.

– 75 prosent av alle som står på FBI sin mest ettersøkt-liste er ikke født i USA.

– 95 prosent av alle ettersøkte for mord i Los Angeles er ulovlig innvandrere.

– 2.000 seksualforbrytere arresteres, dømmes og deporteres fra delstaten Texas alene hvert år. En tredjedel av disse er pedofile overgripere.

– Over 1.000 barn har blitt seksuelt misbrukt av ulovlige innvandrere i Texas bare de siste tre årene.

– Hvert år arresteres over 72.000 ulovlige innvandrere i USA for narkotikarelaterte forbrytelser.

– I 2013 løslot Obama-administrasjonen over 36.000 ulovlige innvandrere fra fengsel. Til sammen hadde disse over 88.000 lovbrudd på rullebladet. Tusenvis av disse har igjen blitt arrestert og dømt for nye lovbrudd.

– Mer enn hver femte av alle innsatte i amerikanske fengsler er ulovlige innvandrere eller ikke amerikanske statsborgere. I delstater som California, New Mexico, Arizona og Texas er tallet ennå høyere.

– Fra 2007 og til 2010, så økte antallet ulovlige innvandrere som har blitt pågrepet og utvist fra USA fra 7.000 til 79.000.

Les også: Ulovlig innvandrer drepte to politimenn

ENORME MASSER MED INNVANDRERE: Omtrent 20 millioner lovlige og ulovlige innvandrere har kommet fra Mexico og andre Sør-Amerikanske land. 7 millioner av dem har kommet siden år 2000.

Les også: Ulovlig innvandrer utvist fem ganger – skjøt og drepte Kathryn (32)

Kilder: New York Times, Breitbart.com, Breitbart.com

Relatert:

– Republikanere advarer Obama i innvandringsspørsmålet

– Rockestjerne med brev til Obama om innvandring

– Ulovlig innvandrer drepte to politimenn

– Hvite elever nå i minoritet i USA

– 10.000 i masseprotest mot ulovlig innvandring

– Ønsker å stille Obama for riksrett

– Politiet på multikulturelle skoler i USA får militære automatvåpen

– Obama vil tvangsblande hvite forsteder

Exit mobile version