Site icon Lykten

Twitter renser ut flere innvandringskritikere

Twitter har tidligere annonsert sine planer om å blokkere en større mengde brukere som en konsekvens av at nye regler mot «hat» og «rasisme» har blitt innført.

I hva som tolkes som en form av maktdemonstrasjon fra det venstreorienterte sosiale mediaselskapets side, så har man i den nye slettekampanjen valgt Jayda Fransen, nestleder for det britiske partiet Britain First.

Les også: Debatt – hvordan Twitter, Facebook og Google sensurerer brukerne sine

SLETTET: Det lovlige og registrerte partiet Britain First mistet alle kontoene sine på Twitter i går.

Fransen fikk stor oppmerksomhet da USAs president Donald Trump retvitret flere av hennes innlegg i slutten av november.

Også Britain Firsts offisielle konto og partilederens konto har blitt blokkert.

Blant andre nasjonalkonservative brukere, så forsvant kontoene til Jared Taylor, Hunter Wallace og Matt Parrott, samt organisasjonene American Renaissance, League of The South og Generation Identity.

Svært få eller ingen av de som har mistet kontoen sin er dømt eller har brutt noen lands lover. Det er Twitter selv om bestemmer hva som er innenfor eller utenfor ytringsfrihetens rammer.

Les også: Twitter smugblokkerer konservative

En rekke konservative brukere har også blitt fratatt sin status som «verifisert bruker», et blått symbol ved siden av brukernavnet. Symboler gis kun ut av Twitter og det forbindes nå mer kun med venstreekstreme og venstreorienterte brukere.

Utrensingen har ifølge Fox News ført til at flere brukere velger å bytte fra Twitter til den nye sosiale plattformen Gab, som profileres som et alternativ til Twitter, uten politisk korrekt sensur.

Les også: Stor interesse for konkurrent til Twitter

Det er uklart om Twitter vil følge opp utrensingen på høyresiden med en lignende for venstresiden, men mange mener dette ikke vil skje, da eieren av Twitter og de fleste ansatte tilhører denne siden politisk. Det fryktes da at Twitter til slutt vil være et ekko-kammer for venstresiden, der ingen motstridende meninger vil eksistere.

Ingen nyhetsmedier eller organisasjoner på venstresiden har kritisert utrensingen av sine meningsmotstandere.

Les også: Facebook sensurerer og fjerner innlegg de ikke liker

Relatert:

Exit mobile version