Site icon Lykten

Vår i Oslo: Kvinner forsøkt stukket ihjel – barn ranet på gaten – mann skjøt mot kiosk

Uttrykning, politiet i Oslo. Foto: Lykten.no

Natt til søndag skal to kvinner ha blitt utsatt for et drapsforsøk mens de var ute og gikk på Grünerløkka i Oslo. De to kvinnene som er i 20-årene skal være venninner og ikke ha kjent gjerningsmannen. Drapsforsøkene skal ha vært tilfeldige. 

Mannen, som skal ha to statsborgerskap fra andre land i Europa, skal være siktet for drapsforsøk. Han var på besøk i Oslo da han gikk til angrep på de to kvinnene på gaten.

En av kvinnene måtte legges inn for behandling på sykehus. Hun skal ha blitt stukket i magen. 

På lørdag kveld ble en norsk 14 år gammel gutt ranet av en utenlandsk gjeng på Majorstua. Gjengen skal ha bestått av personer med mørk hud. Gutten skal ha blitt truet til å gi fra seg jakken og mobiltelefonen.

Knivslagsmål i Toftes gate.

Kioskraner løsnet skudd i Grønnegata. Etter å ha ranet en kiosk.

300 mennesker kroppsvisitert for våpen og kniver på Majorstua T-banestasjon.

Les også: Vår i Oslo: Skyting, bankran, knivran, gateran, overfall av kvinner, grov vold, hærverk og masseslagsmål

Les også: Helg i Oslo: Pistoler, kniver, knuste glassflasker, masseslagsmål, ran av kvinner og overfall av vektere og trikkeførere

Oslo = London?

Samtidig som knivbruken på gatene i Oslo nå har tatt seg kraftig opp og politiet gjennomfører våpen- og knivkontroll på T-banestasjoner i Oslo, så ligger vi ennå et lite stykke etter en annen svært flerkulturell by i Europa. 

London er nå en minoritetsby for etniske briter, noe Oslo ennå er 10-20 år unna. Der opplever politiet at en person blir knivdrept på gaten hver tredje dag året rundt. Over 40 tilfeller av vold med kniv har blitt rapportert inn til politiet daglig i over to år på rad. Over 95 prosent av ofre og gjerningsmenn er mørkhudet.

På årets første 93 dager skal 33 mennesker ha blitt drept i den britiske hovedstaden. Ofrene er ikke sjelden svært unge og nede i 11-12-års alderen. Sist torsdag skal to muslimer være ettersøkt for et knivdrap. Politiet sperret av et helt område der London Central Mosque ligger.

Angrepene skjer i all hovedsak på gatene, men flere av knivdrapene har også skjedd på offentlig transport. Sykehusene behandler daglig 21 «yngre pasienter» for knivrelaterte skader.

Tilsammen skal det i 2018 ha blitt rapportert inn 4.502 ofre for vold med kniv i turistbyen og nesten 30.000 tilfeller der kniv har blitt brukt i forbindelse med drapsforsøk, drap, ran, overfall og andre kriminelle hendelser.

Londons muslimske statsborger, Sadiq Khan, har ikke klart å stoppe knivvolden og drapene og uttalte for to år siden at «terrorangrep er endel av hverdagen ved å bo i en storby».

«Komiske Thorkildsen fra SV»

Samtidig har vi vår egen «komiske Ali», nå altså «Komiske Thorkildsen», som kjefter på politiet i hovedstaden fordi de omtaler knivbrukere og kriminelle som «gjerningspersoner».

Hun har kanskje problemer med å forstå at 15-åringer med kniv ikke er «barn» og har mistet den retten da man truer andre med drap.

Fra Dagbladet:

– Når små barn havner i sentrum av begivenhetene, må politiet vise langt større aktsomhet og tenke på hvordan ting oppleves utenfra. Informasjonen fra politiet løper løpsk.Vi som politikere i Oslo bør stå sammen om å signalisere behovet for å ta dette litt ned.

Høyre-topp i Oslo, Eirik Lae Solberg, stusser over politikritikken fra Thorkildsen. Han ber byråden fra SV om å la politiet gjøre jobben sin i fred.

– Jeg hadde ikke trodd jeg skulle oppleve at en byråd åpent går ut og kritiserer politiet for å gjøre jobben sin. Jeg er trygg på at det er politiet selv, og ikke skolebyråden, som er best egnet til å vurdere hvordan politiet skal respondere når alarmen går, sier han til Dagbladet.

Exit mobile version