Site icon Lykten

Venstreekstremister angrep journalister på 1. mai

ANGREP JOURNALISTER. En journalist fikk en flaske i hodet under 1. mai demonstrasjonen i Hamburg. (Faksimile Twitter).

Da et TV-team fra det tyske ZDFs Heute-Show var på plass ved 1. mai-demonstrasjonen i hovedstaden Berlin sist fredag, gikk venstreekstremister til angrep. Flere av journalistene ble så alvorlig skadet at de måtte til sykehus for behandling.

TV-teamet var i bydelen Kreuzberg for å filme noen hundre personer som hadde trosset myndighetenes koronakarantene og demonstrerte på 1. mai. Venstreekstremistene skal ha ropt slagord mot politiet og kastet røykbomber.

Les også: To patriotiske journalister angrepet av venstreekstreme på Lesbos

Til tross for at det er maskeringsforbud under demonstrasjoner i Tyskland, så myndighetene mellom fingrene på dette som følge av pandemien.

Etter at TV-teamet var på vei tilbake til sine biler, ble de angrepet av 15-25 venstreekstremister bevæpnet med stokker. Fem av journalistene måtte føres til sykehus etter overfallet.

Ifølge en uttalelse fra TV-kanalen ZDF så brukte gjerningsmennene også batonger under angrepet. Lydassistenten ble sparket så hardt i ansiktet at det kan betegnes som drapsforsøk.

Politiet skal ha pågrepet seks personer, fire menn og to kvinner, i alderen 24-31. Samtlige av venstreekstremistene ble imidlertid sluppet løs samme kveld.

Les også: Venstreekstremister arrestert – planla væpnet angrep på politiet

Tysklands innenriksminister Horst Seehofer fordømte overfallet og etterlyste bedre beskyttelse for journalister, samt snakket om at samfunnet må finne frem til grunnleggende verdier.

Bildene i artikkelen er fra en journalist fra Blaulicht-News.de som fikk en flaske i hodet av venstreekstremister under 1. mai demonstrasjonene i Hamburg.

Exit mobile version