fbpx

To patriotiske journalister angrepet av venstreekstreme på Lesbos

(Foto: Privat)

Denne fredagen angrep antatte venstreekstremister en gruppe journalister på den greske øya Lesbos ifølge den selverklærte patriotiske østerrikske nettavisen Die Tagesstimme.

I de siste ukene har grenseregionen mellom Hellas og Tyrkia vært i fokus i verdens media. Som resultat er det i området en ansamling av korrespondenter, journalister og kommentatorer, deriblant noen fra det innvandringskritiske nettstedet «Die Tagesstimme». Sistnevnte har nylig rapportert å ha blitt angrepet av venstreekstremister.

Hodeskader

Gruppen som skal ha blitt angrepet inkluderte blant annet Die Tagesstimme’s redaktør Stefan Juritz og journalist Mario Müller fra den innvandringskritiske nettavisen Compact Magazin. Disse intervjuet lokalbeboere i et butikkområde angående deres oppfatning av situasjonen på øya. På dette tidspunktet skal flere angripere ha dukket opp, flere iført motorsykkelhjelmer og minst en med en batong. Flesteparten av ofrene ble kun påført mindre skader, men journalist Johannes Scharf fikk et kutt i hodet.

Før angrepet skal antifastøttespillere ha publisert flere bilder i sosiale media av ofrene sittende på en kafe. Die Tagesstimme vurderer at dette var en del av en aksjon med formål å identifisere ofrene for gjerningsmennene og fortelle dem hvor de var.

Hovedstrømsmedia rapporterer unøyaktig

Angrep på journalister anses ofte som en alvorlig sak, men i dette tilfellet har hovedstrømsmediene ikke vært til mye støtte. Die Tagesstimme hevder ofrene i etterkant har vært utsatt for grove anklager, som at de ikke var interessert i journalisme i første omgang, og anklager om at de skulle være nynazister.

Det har videre vært ytret en falsk anklage om at en av journalistene hadde annonsert en massakre. En annen etablert mediekanal har hevdet at det kun var en enkelt angriper, noe ofrene selv avkrefter ifølge Die Tagesstimme.

Facebook Comments