Site icon Lykten

Volden i breddefotballen har eksplodert i flerkulturelle Oslo – media mørker årsak

(Pixabay).

Grov vold og drapstrusler har begynt å bli et så stort problem innen breddefotballen på Østlandet at de største norske dagsavisene nå lager oversikter og statistikk over episodene. 

Så og si alle voldepisodene involverer spillere og tilskuere med flerkulturell bakgrunn som de aggressive og voldsutøverne. Ofrene er i all hovedsak – men ikke alltid – etniske nordmenn. Både spillere, dommere, lagledere og tilskuere.

Ikke sjelden viser avisene bilder av ofrene med utslåtte tenner, blå øyer og blodige ansikter fra sykesengen.

Fra VG:

– Det hadde gått fra grov ordbruk og trusler, til sparking, slag og nedskalling, før det til slutt endte med at det kom kniver og slagvåpen på banen, sier Driv-trener Mads Randem til VG.

Løsningen ble at medlemsmøte i klubben kom fram til før denne sesongen, var å melde overgang til Østfold Fotballkrets. Dette har TV2 omtalt tidligere.

– Det innebærer en del mer reising, også for de yngste lagene. Men som en forelder sa det: «Jeg kjører gjerne dobbelt så langt for en arena der mitt barn er trygt», sier treneren.

Treneren er også kritisk til hvordan Oslo Fotballkrets har håndtert problemet.

– Jeg har opplevd kretsen som feige og handlingslammet. De vedkjenner nesten ikke at de har et problem, engang.

Les også: Hvorfor lyver media om volden på norske fotballbaner?

Les også: 14-årig norsk gutt slått ned av somalisk gjeng på Norway Cup – fikk hjernerystelse, blått øye og skader over hele kroppen

I kommentarfeltet er man imidlertid litt mer jordnære og logiske til årsaken:

Magnar Kristoffersen:

Det er 103 trussel og voldsepisoder rapportert. Oslo har 39. stk-altså ca. 38%. Oslo skulle hatt ca.10% etter innbyggerantall. Nesten 400% mer fotballvold i Oslo blir forklart som «tradisjonelle storbykonflikter» av Leif Welhaven, med overskrift feighet skal ikke lønne seg.

legger merke til at VG i flere reportasjer om denne saken i dag,overhodet ikke prøver å komme med årsaker,som ville vært interessant, slik at vi får gjort tiltak, for å få slutt på fotballvolden i Oslo- Jo forresten, det er tradisjonelle storbykonflikter!

Les også: «Guttegjeng» med grov hets av jentelag under fotballkamp på Holmlia

Stig Hankø:

Det hersker nå Svenske tilstander i Norsk presse og VG er blant de verste. Har skal alt feies under teppet. Lat som ingenting.

Tom Christian Nygard:

Fotballen utvikler seg ikke slik. Møre og Romsdal,Sogn og Fjordane,Troms og Trøndelag har alle mindre vold en Akershus tilsammen. Dette er et «Oslo» problem! Årsak? Lett å tenke seg fram til.

Les også: Grove sangtekster spilles på norske fotballarenaer – «hore», «pule», «big ass dick»

Les også: Draps- og terrortrusler under flerkulturell fotballkamp med lag fra Mortensrud

Les også: Fotballtrener: «begynner å bli lei flerkulturell fotball»

Exit mobile version