Site icon Lykten

Norge IKKE på topplisten over verdens tryggeste land for kvinner

Det er New World Wealth som i sitt nyeste Global Wealth Migration Review blant annet rangerer verdens tryggeste land for kvinner.

«Kvinners trygghet er en av de beste måtene å måle et lands langsiktige muligheter for økonomisk vekst, med en korrelasjon på 92 prosent, mellom historisk økonomisk vekst og kvinners trygghetsnivå», forteller rapporten.

«Det betyr at et lands økonomiske vekst blir sterkere jo tryggere kvinnene er.»

Australia er blant de mest økonomisk fremgangsrike landene i verden. De siste ti årene har den økonomiske veksten i Australia økt med 83 prosent. Ifølge New World Wealths undersøkelse er Australia også det aller tryggeste landet i verden for kvinner.

Norge derimot, hvor politiet skjuler statistikk og tall for antall voldtekter, og hvor uttrykk som gjeng- overfall- og gatevoldtekter har blitt normalisert innen kriminalitetsstatistikken de siste tiårene, kommer ikke engang inn på listen blant de ti tryggeste landene i verden.

Les også: Sjokk-avsløring: Oslo-politiet innrømmer mørklegging av voldtekter utført av innvandrere

De 10 tryggeste landene for kvinner i 2017 var:

1. Australia

2. Malta

3. Island

4. New Zealand

5. Canada

6. Polen

7. Monaco

8. Israel

9. USA

10. Sør-Korea

Felles for dem alle er at de har en lang historie med kristendom og alle, unntatt Sør-Korea, er befolket av hvite mennesker. Sør-Korea på sin side har en omtrentlig ikke-eksisterende innvandring fra land i Afrika og Midtøsten.

Overraskende er det også kanskje at verken Sverige, Danmark eller Finland kom inn på topp 10-listen. Det spekuleres i om dette kan være fordi alle disse landene har hatt en ukontrollert innvandring fra land og områder der religiøs ekstremisme og mangel på kvinnerettigheter dominerer samfunnene.

Listen baseres på andelen kvinner i hvert land som har blitt utsatt for alvorlig kriminalitet det foregående året.

De minst sikre landene i 2017 var alle muslimske og inkluderte Somalia, Sudan, Irak og Syria.

UTRYGGE: Land der kvinner er utrygge domineres av ikke-vestlige og islamske land. (Foto: Muslimske kvinner/Illustrasjonsbilde).
Exit mobile version