Site icon Lykten

Norsk elev fikk «grisejuling» for å ha satt fokus på drepte hvite mennesker

Illustrasjonsbilde (Pixabay)

Drammens tidende kan fortelle at en skoleelev skal ha blitt utsatt for «grisebank» av medelever ved en skole i byen. (Bak betalingsmur).

Hendelsen fant sted etter at eleven valgte å bruke et profilbile på et sosialt medie som representerte «Whiteout Tuesday», som et motsvar til «Blackout Tuesday», et initiativ for å vise sympati med den døde multikriminelle afroamerikaneren George Floyd i USA.

Les også: Tucker: Mediabløff at svarte systematisk drepes av politiet

Fra DT:

«Vi har hatt samtaler både med elev og faren til eleven, og eleven skjønner at det var en dårlig vurdering. I en tid der en hel verden legger ut støtte til denne «blackouttuesday»-bevegelsen, innser eleven at det ikke var så veldig lurt å legge ut noe som signaliserte det motsatte».

Slik så elevens side ut på sosiale medier.

Men gjorde han det? Flere hvite mennesker dør av politivold i USA enn sorte. Og flere hvite dør som følge av tverretnisk vold fra sorte enn sorte som følge av tverretnisk vold fra hvite. Men vi skal altså bry oss mer om sorte mennesker, fordi.. ja, hvorfor? Er sorte liv mer verdt enn hvite liv? Det kan se sånn ut i det samfunnet vi har skapt oss i dag.

Les også: Nye sjokkvideoer fra USA – hvite mennesker utsatt for drapsforsøk

Eleven gikk senere ut og beklaget på sin Instagram-konto.

Men hatet og uroen som eksisterer i et flerkulturelt samfunn, som vi nå har importert til Norge vil mulig ikke slippe aggresjonen mot den norske eleven, ifølge Geir Oustorp, leder i politiets forebyggende enhet i Drammen.

«Det er ikke sikkert at dette går over så fort, men vi vet av erfaring at offentlig unnskyldning demper slike situasjoner», sier Oustorp.

Hvem er så sinna? Hvem er villig til å utøve grov vold mot sine medmennesker? Hvem tilgir ikke? Er det de nyimporterte som ikke klarer å kontrollere seg selv? Av erfaring vil man kunne si ja til dette.

På Drammens Tidende sin Facebook-side er de fleste overrasket over reaksjonen og volden mot den norske eleven.

Er dette en skole og et samfunn du ønsker at dine barn skal vokse opp i?

Les også: SJOKKVIDEOEN du ikke får se i norske massemedier

 

Exit mobile version