Site icon Lykten

Norsk kvinne (50) drept på gaten i Sarpsborg – «Gjerningsmann kjent fra moskeen»

Somalisk moske i Sarpsborge ligger i St. Marie gate 41. Det er uklart om somalieren benyttet seg av akkurat denne moskeen eller Muslim Culture Center som ligger i Håkons gate 2. (Google Streetview).

Det var NRK og Sarpsborg Arbeiderblad som først brakte nyheten om at tre kvinner skal ha vært knivstukket i Sarpsborg tirsdag kveld. En av kvinnene (50) skal ha dødd og en skal være kritisk skadd. Den 50-årige norske kvinnen skal ha vært i nærheten av bussterminalen i Sarpsborg sentrum da hun ble angrepet og drept av den somaliske mannen.

Politiet skal først ha fått melding om en knivstukket kvinne ved bussterminalen i sentrum av byen. Kort tid etterpå fikk man inn to nye meldinger om knivstikking, i henholdsvis St. Nikolas gate og Oscars gate. Den første kvinnen som ble knivstukket skal ha blitt erklært død klokken 02 på natten. Den andre kvinnen skal være i kritisk tilstand, mens den tredje kvinnen skal være lettere skadet i armen.

OPPDATERT: Ifølge TV2 skal den drapssiktede mannen ha en relasjon til to av ofrene.

Drapsmannen skal også ha banket på en dør til et privathjem. Da eieren åpnet døren tok han seg inn og knivstakk kvinnen i huset.

Drapsforsøkene skal ha ført til et massivt og væpnet politioppbud med titalls politibiler, hundetjenesten og politihelikopter i nærområdet der drapet og drapsforsøkene fant sted. Hele ni ambulanser sto i beredskap ved bussterminalen i tilfelle det skulle dreie seg om et større islamistisk terrorangrep.

Ifølge NRK skal politiet ha vært usikre på det var flere gjerningsmenn og skal ha informert innbyggerne i Sarpsborg-distriktet om å holde seg hjemme.

Det informeres også at PST er involvert. Og det er her det begynner å åpenbare seg hvem som står bak. PST involveres kun hvis det er religiøse, politiske eller andre spesielle motiv.

Den muslimske og somaliske mannen skal ha blitt pågrepet  av det som beskrives som tungt bevæpnet politi på en privatadresse i Sarpsborg sentrum.

Men der verken politiet, NRK eller Sarpsborg Arbeiderblad ville informere sine lesere og seere om gjerningsmannens etniske og religiøse opphav, så har den uavhengige nettsiden Resett kilder i lokalmiljøet i den tidligere Østfold-byen.

Fra Resett:

Etter det Resett kjenner til skal den avdøde være en norsk kvinne i 50-årene som ble drept ved busstasjonen i sentrum av Sarspborg. I henhold til kilder opererer politiet ut fra den hypotesen at i det minste dette offeret var «tilfeldig».

Ifølge Resett kilder skal det være en mann med somalisk bakgrunn som er pågrepet. Vi har søkt Øst Politidistrikt for en kommentar til dette, men så langt uten å få svar.

Mannen skal være tidligere dømt for vold i norsk rett.

En nabo sier til TV2 han ikke kjenner mannen personlig, men at han har møtt ham i moskeen i byen.

Betyr det noe at gjerningsmannen er muslim og somalisk?

Dobbeltmoralen fra den etniske minoriteten og Black Lives Matter tilhengerne skinner også igjennom. Hvis en hvit politimann er skyld i en sort persons død, så er det som følge av hudfargen og strukturell og institusjonell rasisme i samfunnet. Men om en sort person dreper en hvit person, så skal det ikke fokuseres på.

Kvinnnen som skriver denne Twitter-meldingen er svært opptatt av religion og hudfarge på sin egen profil, når det gjelder å være offer nettopp på grunn av dette.

Islamsk terror og moskeer i Sarpsborg

Sarpsborg skal tidligere ha hatt store problemer og utfordringer knyttet til det muslimske miljøet i byen og en av moskeene. Blant annet skal flere av de radikaliserte IS-terroristene som dro fra Norge til Syria ha brukt moskeer i Sarpsborg.

Fra Aftenposten:

Moskeen i Sarpsborg som den terrorsiktede Mikael Davud oppsøkte, omtales som radikal og farlig. Davud skal også ha oppsøkt ytterliggående miljøer i Bergen.

Moskeen Muslim Culture Center ligger i et anonymt trehus, nær sentrum av Sarpsborg. Moskeens styre består hovedsakelig av pakistanere, men tiltrekker seg også muslimer av andre nasjonaliteter.

Det var denne lokale moskeen terrorsiktede Mikael Davud (39) oppsøkte da han inntil 2009 bodde i byen. Hans to angivelig medsammensvorne har også i flere år bodd i Sarpsborg og Fredrikstad-området.

Det muslimske terrorangrepet skal ha fått internasjonal oppmerksomhet i media:

Exit mobile version