Site icon Lykten

100.000 patrioter marsjerte i Warszawa

Siden 1998 har polakkene gått mann av huse den 11. november, og 2016 viste seg å ikke være et unntak.

I hovedstaden Warszawa var det ca. 100.000 deltakere på gatene. Noen sier nærmere 120.000. Også i andre storbyer som Gdansk, Wroclaw, Poznan og Krakow var det titusenvis av mennesker på gater og torg.

Dagen feires med offisielle og uoffisielle parader, marsjer, møter, konserter og besøk på gravplasser.

Offisielt støttes marsjen av et bredt spektrum i Polen. Krigsveteraner, politikere, profesjonelle idrettsutøvere, akademikere og den katolske kirken.

Den feirer gjenoppstandelsen av Polen som en selvstendig nasjon i 1918, etter 123 år med fremmed styre av blant annet Det russiske keiserdømmet, kongeriket Preussen og Habsburgmonarkiet. Dagen ble en offisiell helligdag i 1937. Det kommunistiske diktaturet fjernet dagen da Polen ble tatt av kommunistene etter 1945, og oppstod ikke igjen før Berlinmurens fall i 1989.

ALLE GENERASJONER: Både unge og gamle polakker er med i feiringen av uavhengighetsdagen.

Siden 1998 har det blitt arrangert marsjer over hele Polen på denne dagen for å minnes de som kjempet for Polens selvstendighet. Den største av disse har vært i hovedstaden Warszawa. Marsjene er åpne for alle, uansett politisk bakgrunn eller sosial klasse.

Parolene er nasjonalvennlige og anti-globalistiske. Spesielt er elitene og lederne i EU lite likt. Ønsket om å bevare sin egen kultur og historie er svært sterk i Polen og dette ble vist frem ved flere bannere som var kritiske til EU og islamiseringen av Europa.

MOHAMMED IKKE VELKOMMEN: Hundretusenvis av polakker over hele Polen marsjerte på fredag for retten til å bestemme over sitt eget land og sin egen fremtid. Masseinnvandringen fra muslimske land til naboland som Tyskland og en rekke terrorangrep de siste årene har skremt polakkene. (Foto: Parole, 11.11.16, Warszawa).
NEI TIL ALLE FORMER FOR SOSIALISME: Polakkene har fått erfare den harde måten hvordan sosialistiske diktatorer har ønsket å ta over deres land. I dag er de frie og selvstendige og viser det hvert år på gater og torg.

En betraktning det er verdt å ta med seg i disse dager er hvordan den slående ulikheten det er mellom venstresidens oppførsel i USA og Sverige og de hundre tusenvis av menneskene som har tatt til gatene i Polen. Ingen branner, ingen ramponerte biler, ingen knuste butikkvinduer, ingen hærverk på bygninger, ingen overfall og vold mot annerledestenkende, ingen angrep på politiet og ingen opptøyer.

Patriotisk musikk

Vi tar også med noen patriostiske musikk-videoer helt til slutt, med positiv nasjonalistisk tekst. En populær artist ved navn Basti har laget en rekke musikkvideoer og hans Youtube konto har over åtte millioner treff så langt.

Den første videoen handler om uavhengigheten som Polen vant i 1918 og de som ofret sine liv for sitt land. (Alle videoene er tekstet til engelsk).

Den andre videoen handler om Europa, islam og viktigheten av å være en nasjon samlet mot dagens elite og politikere som ønsker å ødelegge vårt kontinent.

Den siste videoen omhandler hvordan unge mennesker i dag har fått nok av systemet, media og hatet mot vår kultur, historie og etniske bakgrunn.

Relatert:

Exit mobile version