Site icon Lykten

Over 500 politibiler vandalisert i Stockholm siden 2010

– Det er svært alvorlig og som jeg ser det, så er det et angrep på hele samfunnet, sier Hanif Azizi, som er politimann i de svært innvandrertette områdene Rinkeby; Tensta og Husby.

Bare i 2016 opplevde politiet at 87 tjenestebiler ble ramponert. Reparasjonskostnadene oppgis å ha vært 1.2 millioner svenske kroner, noe som er dobling av kostnadene fra året før.

Siden 2010 er antallet politibiler ramponer over 529.

Les også: Svenske feminister flykter fra flerkulturelle bydeler

UTBRENT POLITIBIL: En halv million kroner av skattebetalernes penger har akkurat gått tapt i en påsatt brann av en politibil. (Foto: Politiet).

Les også: Sverige: Innvandrere kastet skarp granat mot politibil

Les også: Aktor fortviler: «Innvandrergjengene driter i oss og våre verdier»

Dette er prisen for de politibilene som kan repareres og hvor deler kan byttes ut. Det finnes imidlertid eksempler på hendelser der politibilene har blitt totalt brent ut eller ramponert slik at de må kondemneres.

En politibil med fullt utstyr og tilpasset tjenesten koster i overkant av en halv million kroner per stykk.

Les også: Nyttårsfeiring i Sverige: Skyting, knivran og angrep på politi

Les også: Bombe- og skuddsikker politistasjon – betjentene kjøres til og fra jobb pga frykt for vold

NY POLITISTASJON: Det beryktede boligområdet Rinkeby får ny politistasjon. Det vil imidlertid være fokus på mer enn handikapp-vennlige innganger og trivelige fellesarealer for de ansatte. Skuddsikre vinduer og metallplater i veggene skal beskytte politibetjentene fra lokalbefolkningens vrede. (Foto: e.l.e. arkitekter).

Les også: Svensk politisjef – rettsstaten er i fare

Les også: Dansk storavis: Sverige kan få borgerkrig

SVENSK POLITI FORTVILER: En svensk politimann har skrevet et innlegg om hvordan han opplever hverdagen sin. Saken har blitt delt over 20.000 ganger på Facebook. (Foto: Facebook/privat).

Les også: Svensk politimann ber om hjelp: «Vi er på vei utfor stupet»

Dette har ført til at politiet har forsterket blant annet frontrutene for å gjøre det vanskeligere for innvandrerne å slå dem i stykker. Fra neste år skal dessuten en ny og mer robust politibil tas i bruk som skal prøves ut i et innvandrertett område.

Politiet i Gøtbeorg, Malmø og andre større byområder opplever den samme utviklingen. I visse områder ramponeres og ødelegges også politistasjonene.

Les også: Innvandrere angrep politistasjon i Sverige

Les også: Opptøyer og plyndring i Rinkeby – politiet skjøt for å treffe

KNUSTE POLITISTASJON: Et tredvetalls innvandrere skal ha startet opptøyer i Stockholm i desember, 2014. De skal i tillegg til å ha kastet brannbomber og steiner på politi og brannvesen, og ramponerte den lokale politistasjonen. (Foto: Fria Tider).

Les også: Dobbeltdrap i beryktet bydel – politiet angrepet da de ankom drapsplassen

Les også: Svenske politibetjenter flykter fra jobben – overarbeidet, utslitte og redde

Samtidig kommer nyheten om såkalte «ikke-gå områder» har økt med over 50 prosent. Dette er bydeler og forsteder der svenske myndigheter til ulik grad har mistet kontrollen over lov og rett.

I tillegg til polititjenestebiler angripes også ambulanser og brannbiler på utrykning, samt tog, t-baner, busser og drosjer. Også budbiler, postbiler og byggeplassarbeidere utsettes for vold. Det forekommer også ofte at barnehager og skoler settes i brann. Journalister og TV-stasjoner angripes og utsettes for steinkasting og vold.

Hundrevis av biler tilhørende innbyggerne i disse områdene settes også i brann og ødelegges totalt.

ANTENNER BILER: Tilsynelatende uten mål og mening, utenom å ødelegge og skape kaos, antenner innvandrere i Sverige på parkerte biler. Både politibiler, utrykningskjøretøy og biler tilhørende innbyggerne blir utsatt for denne lavintensitetsterrorismen.

Les også: Opptøyer og plyndring i Rinkeby – politiet skjøt for å treffe

Les også: Ni av ti branner på asylmottak i Sverige er forårsaket av asylsøkerne selv

En amerikansk journalist besøkte Sverige nylig og lagde denne rapporten om hva som skjer i vårt naboland.

Også i Norge har vi den siste tiden opplevd at politibetjenter angripes og tjenestebilene vandaliseres.

Exit mobile version