Site icon Lykten

600 antirasister raserte Leipzig sentrum

Da politiet prøvde å stoppe de ramponerende venstreekstremistene ble de møtt med steinkasting.

AFA-aktivistene (Antifascistisk aksjon) hadde sprayet slagord på en rekke bygninger i sentrum av byen etter hvert som de hadde rast fram: «Det var drap» (referanse til den eritreiske asylsøkeren som ble funnet drept i Dresden forrige mandag) «Stopp Pegida», «AFA» og «stopp utsendelsene».

Langs ruten til antirasistene skal de ha knust butikkvinduer, revet ned trafikkskilt og kastet dem ut i veien, mens de kastet fyrverkeri og røykbomber.

ANTIRASISTER ANHOLDT: Politiet skal ha anholdt et større antall antirasister etter de voldelige opptøyene i Leipzig. Også i Norge måtte politiet stoppe voldelige antirasister fra å angripe en lovlig og fredelig demonstrasjon igår.

Når politiet nærmet seg skal maskerte aktivister ha kastet stein på dem.

De skal så ha fortsatt mot Roßplatz og ødelagt flere butikker før de gikk til rettsbygningen i byen hvor de knuste 40 vinduer.

VANDALISME: Antirasistene skal ha kastet steiner og maling på en rekke bygninger og knust mange vinduer. Offentlige bygninger skal også ha blitt nedtagget.

I tillegg skal de ha ødelagt tre politibiler.

Politiet skal til slutt ha klart å stoppe en stor gruppe av aktivistene, men bare tre av dem ble arrestert.

Skadene utført av antirasistene og som de lokale innbyggerne må betale av egen lomme gjennom skattepenger, ligger på millioner av euro.

Lokale bebeoere i byen tar sterk avstand fra antirasistenes og alle som har blitt intervjuet av tysk TV i forbinedelse med opptøyene tar avstand fra vandaliseringen av deres by.

– De burde blitt innsperret, sier en oppgitt bybeboer.

Relevante saker:

Terrortrusler fra muslimer stopper morgendagens PEGIDA-demonstrasjon

Trusler om vold og drap mot PEGIDA-demonstranter i Oslo

 

Exit mobile version