Site icon Lykten

750.000 tyske arbeidsplasser kan gå tapt om ikke Merkel stryker britene etter hårene

Marc Biese oppfordret tyske politikere til å tenke seg om rundt de enorme økonomiske fordelene av tette bånd med Storbritannia, ettersom det vitale handelsunderskuddet mellom de to landene ble blottlagt på torsdag.

Han understreket videre et voksende skille mellom Berlin og Paris om hvordan man skal håndtere et post-Brexit Storbritannia. Han anklaget også den franske regjeringen for å prøve å lede samtalene i en retning som vil gagne deres egne interesser – noe som vil kunne skade den tyske økonomien dypt.

Les mer: Storbritannia ute av EU!

Tysklands eksport til Storbritannia er mer enn det dobbelte av verdien fra Storbritannia til Tyskland. Britiske kunder er derfor livsviktige for tyske næringer som bilproduksjon, som er helt avhengig av britisk kjøpekraft.

Tall fra den tyske regjeringen viste i fjor at landet har solgt varer for 89 milliarder euro til Storbritannia, mens britiske bransjer eksporterer for bare 38 milliarder euro tilbake.

Mr. Biese, som er sjefspolitisk analytiker for avisen Süddeutsche Zeitung, sa at så mange som 750.000 arbeidsplasser kan være i fare hvis Merkel fører en politikk som ønsker å straffe et post-Brexit Storbritannia.

I en artikkel advarte han mot at det vil være en «stor feil» for europeiske ledere å ta til en følelsesmessig reaksjon, og forsøke å sparke Storbritannia ut av EU uten en frihandelsavtale.

Les mer: Russland: Brexit ligner på Sovjets sammenbrudd

Han sier videre: «Den engelske avgjørelsen sjokkerte Europa først, og nå kommer sinnet.

– Og flere og flere folk og politikere i hele Europa krever nå å sparke de plutselig nølende britene ut. Fra et økonomisk synspunkt vil dette være en stor feil.

– I Tyskland er det en veldig sterk industrisektor som ivaretar viktige handelsavtaler med Storbritannia.

– Dette er svært viktige næringer og nær 750.000 arbeidsplasser er knyttet til disse. Dette omfatter hele bilindustrien, en stor andel av denne eksporten går til nettopp Storbritannia.

– Det inkluderer maskinteknikk, farmasøytisk industri, IT og næringsmiddelindustrien. Så det er veldig store områder hvor mye penger blir utvekslet.

Den økonomiske analytikeren mener at Merkel må stå sterkt mot de «uforsonlige antagonistene» i Paris som fører en politikk som kan gjøre stor skade på tyske arbeidsplasser og industri.

Les mer: Pat Condell om Brexit og korrupte EU-politikere som skjelver i buksene

Exit mobile version