Site icon Lykten

Abed Alhelal Thani drepte en mann som avslørte ham som voldtektsforbryter

Natt til 14 september 2014 oppsøkte Abed Alhelal Thani (33) en 34 år gammel mann i hans bolig i bydelen Midgård i Västervik. Mannen ble jaget og skutt som en hund og etterpå skjendet Thani mannens døde kropp gjennom å knuse ansiktet hans til det ugjenkjennelige, skriver Fria Tider.

Les også: Svensk jente voldtatt med pistol i munnen av innvandrere

Bakgrunnen for det bestialske mordet var at Abed Alhelal Thani livnærte seg som menneskesmugler, gjennom å ta betalt for å fly syrere til Sverige fra Tyrkia. En av kvinnene han smuglet til Sverige skal han ha systematisk mishandlet og voldtatt.

Mordofferet hadde skrevet på Facebook om menneskesmuglingen og hvordan kvinnen hadde blitt behandlet. Abed Alhelal Thani valgte da å drepe mannen for å opprettholde sin ære.

– Offeret har helt enkelt krenket denne mannen og hans familie gjennom å opptre på den måten og da har man gjenopprettet æren ved å ta livet av han, sa aktor Johan Henningsson.

Les også: Danmark: Syrisk flyktning tilbød nabo sex med drept kvinne i sin leilighet

I følge aktor hadde også Abed Alhelal Thanis sin bror deltatt i mordet, men han ble frikjent på grunn av manglende bevis.

Abed Alhelal Thanis ble av Göta hovedrett dømt til livstid i fengsel og utvisning fra Sverige. Den morddømte syreren ble også dømt for grov organisert menneskesmugling. Menneskesmuglingen gjorde han i samarbeid med en kvinne som kun ble dømt til samfunnsstraff.

Thanis ble også dømt for grovt brudd på våpenloven, voldtekt og to tilfeller av mishandling.

Les også: Somalier i Sverige voldtok 11 år gamle Ida – fikk 22 timers samfunnsstraff

Relatert:

Exit mobile version