Site icon Lykten

Antirasister og venstreekstremister nekter å godta valget i Storbritannia

Demokrati og frie valg var ikke nok for venstresiden i Storbritannia og man så seg nødt til vise sin misnøye med en ny periode med de konservative, ved å lage opptøyer i London.

Dusinvis av demonstranter, mange av dem med masker og finlandshetter, prøvde å komme seg gjennom politisperringene som var satt opp rundt statsministerboligen. Blant de marsjerende demonstrantene så skal det ha funnets en lang rekke bannere og hjemmelagde skilt med svært krenkende ordbruk.

Politiet i London skal ha hatt hendene fulle med å opprettholde lov og orden da sinte antirasister og venstreekstremister vandaliserte seg gjennom Londons sine gater, noe som resulterte i at minst to politimenn måtte på sykehus for å behandle skader.

ANGREP POLITI: Antirasistene angrep også politiet som var på plass for å opprettholde ro og orden.

De sinte demonstrantene vandaliserte blant annet et minnesmerke over kvinners innsats under andre verdenskrig. De skal ha sprayet «F*** de konservative jævlene» på minnesmerket som hadde blitt satt opp etter en innsamlingskampanje i 2005.

Demonstrantene skal også ha kastet flasker og røykbomber mot politiet, samt ha delt ut flygesedler der det sto at en valgseier til de konservative er en «krigserklæring».

17 antirasister skal ha blitt arrestert under demonstrasjonene, for alt fra angrep på politioffiserer til voldelig atferd.

MASKERTE: Mange av demonstrantene var maskerte med masker eller finlandshetter da de kastet flasker og røykbomber.

En talsperson for de britiske militære styrkene uttalte til media at demonstrasjonene kom på et svært uheldig og ubeleilig tidspunkt, da man i disse dager minnes de som kjempet og døde for retten til å ha frie valg og friheten til å leve slik vi gjør i dag.

En talsmann for myndighetene fordømte også den hatefulle og udemokratiske oppførselen til antirasistene, spesielt vandaliseringen av krigsmonumentet.

– Denne oppførselen er en fornærmelse mot alle de tusenvis av mennene og kvinnene som har svettet blod og tårer for friheten til de generasjonene som nå misbruker den slik.

VANDALISERTE MINNESMERKE FOR KVINNER: Et minnesmerke for de kvinnene som gjorde en innsats under krigen ble vandalisert av antirasistene og såkalte «hardbarkede sosialister» (Beskrivelse fra britiske medier).

På Twitter har imidlertid noen av de som sto bak opptøyene og vandaliseringen forsvart sine handlinger med at det er politikerne som ødelegger minnene etter krigsveteranene, gjennom å ødelegge velferdsstaten.

Flere politikere har gått hardt ut mot de voldelige demonstrantene og uttalt at man i et demokrati må akseptere folkets valg, siden det utføres på en åpen og demokratisk måte.

GREIT MED VANDALISME: Kvinnelige aktivister på nettet forsvarte vandalismen og mener den er berettiget. (Foto: Twitter).

Relatert:

– Valg i Storbritannia: Cameron får majoritet, Miliband og Farage går av

– Antirasistisk Senter redd for vold fra sine egne demonstranter

– Flere hundre antirasister angrep Wienerball

– 600 antirasister raserte Dresden sentrum

– Svensk kunstner brutalt mishandlet av antirasister

– Nasjonalist som ble slått ned av antirasister har våknet fra koma

– 90 antirasister arrestert etter voldelig angrep mot barnefestival

– Antirasister amok under demonstrasjon i Sverige

– Politiet har arrestert antirasister og venstreekstremister i Stockholm

– Video: Her går antirasistene til angrep på politiet

Exit mobile version