Site icon Lykten

Arbeiderparti-leder Jeremy Corbyn avslørt – var med i antisemittisk Facebook-gruppe

Arbeiderpartiets leder i England, Jeremy Corbyn, har vært i hardt vær tidligere. Den svært venstreorienterte partilederen har nå klart å vikle seg inn i nok en skandale.

Denne gangen er det avslørt at han i tiden før han ble valgt inn som partileder var medlem av en antisemittisk lukket Facebook-gruppe kalt «Palestine Live», hvor over 3.000 britiske kommunister, antirasister og Palestina-aktivister skrev svært grove og hatefulle innlegg om jøder.

HATETS ANSIKT: Jackie Walker, en tidligere sjef for en pro-Corbyn organisasjon kalt Momentum, ble suspendert fra sin stilling etter å ha blitt anklaget for antisemttisme og for å ha deltatt i den omtalte Facebook-gruppen.

Avsløringen har nå ført til at Labour har startet en etterforskning av påstandene om at flere partimedlemmer har postet antisemittiske kommentarer i den lukkede og hemmelige gruppen.

En organisasjon som jobber mot antisemittisme i Storbritannia, «Campaign Against Anti-Semitism» har fått adgang til innholdet i Facebook-gruppen, og samlet bevis. En av avsløringene er at nåværende partileder for Labour, Jeremy Corbyn, var medlem av gruppen helt frem til han ble valgt som partileder i 2015.

Det har endog blitt avslørt at Jeremy Corbyns sønn, Seb Corbyn, er medlem av gruppen.

PALESTINE LIVE: Facebook-gruppen skal ha hatt svært krenkende og hatefulle innlegg om jøder og israelere. Blant annet publiserte man artikler om holocaust-fornektelse og jødehat som kom fra arabiske terrorgrupper. (Skjermbilde Facebook).

Jeremy Corbyn skal også ha fått kritikk for å ha omtalt de muslimske terrorgruppene Hamas og Hizbollah for «sine venner», og har i ettertid tatt avstand fra disse uttalelsene.

Ifølge en av de som har avslørt arbeiderparti-politikerne, bloggeren David Collier, så skal innholdet i gruppen blant annet ha omhandlet konspirasjonsteorier rundt Rothschild-familien, Israels involvering i terrorangrepet den 11. september i New York, samt ha publisert materiale laget av nynazistiske grupper.

Gruppen Campaign Against Anti-Semitism mener at «det ikke finnes noen unnskyldning» for hvorfor Jeremy Corbyn skulle være medlem i en slik gruppe og vil legge inn en offentlig klage på ham til partiet.

En talsperson for Jeremy Corbyn sier at partilederen og partiet er totalt i mot alle former for antisemittisme og vil ta alle nødvendige steg for å fjerne slike holdninger i det britiske Arbeiderpartiet.

ANTISEMITT ELLER BARE KRITISK TIL ISRAEL? Jeremy Corbyn som i dag er leder av det britiske arbeiderpartiet, Labour, blir beskrevet som svært venstreorientert. Med en slik klistrelapp kommer også et hat mot staten Israel og koblinger mot antisemittiske grupper og organisasjoner. Også muslimske terrorgrupper har tidligere fått varme ord fra Labour-lederen.

Antisemittisme og boikott av Israel er også noe det norske Arbeiderpartiet opplever og deres politikere har flere ganger vært i mediene de siste årene i forbindelse med skandaler og skarpe uttalelser.

På sosiale medier har profilerte partipolitikere fra ungdomspartiet, AUF, skrevet, likt og delt antisemittiske meldinger og bilder. Partiet har også måttet ha avstemning blant medlemmene om man skal boikotte Israelske varer, samt har sentrale politikere som har kommet med forslag om å kaste ut Israelske ambassadører fra Norge.

AKSEPTERT: Partileder for Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre og tidligere leder for AUF, Eskil Pedersen, besøker Utøya under partiets politiske sommerleir i 2011. Her har også representanter for terrorgrupper som Fatah fått komme i land til klemmer og varme hilsener fra norske politikere og aktivister.

Også fagforeningen LO jobber nå for en internasjonal økonomisk, akademisk og kulturell boikott av Israel.

Mange har påpekt under debatten at det er forskjell på kritikk av Israel og antisemittisme, men grensen mellom disse to er ofte uklar hos rødgrønne politikere i Norge og resten av Europa.

Exit mobile version