Site icon Lykten

Arrestert: Sigøyner bak det brutale overfallet på T-banen i Tyskland

Svetoslav Stoykov ble ifølge Berlinpolitiet pågrepet ca. kl. 16.30 lørdag ettermiddag på Berlins bussentral – Zentraler Omnibushbahnhof.

27-åringen hadde da akkurat kommet tilbake til den tyske hovedstaden etter en reise til sør-Frankrike.

En passasjer kjente ham igjen og sa i fra til politiet. 27-åringen satt fremdeles på bussen da han ble pågrepet. Ifølge det bulgarske nyhetsbyrået Nova skal pågripelsen ha skjedd uten dramatikk.

Les mer: Sjokkvideo: Innvandrergjeng sparker ung kvinne ned trapp på T-banen

Det tok bare litt over en uke etter at overvåkingsfilmen ble sluppet av tysk politi til overgriperen kunne arresteres.

Det handler altså om en mann fra Bulgaria, ved navn Svetoslav Stoykov, hans to brødre, samt en kamerat av dem som var sammen den kvelden kvinnen ble overfalt inne på T-banestasjonen. De kan alle ses på overvåkingsvideoen.

Les også: Fire sigøynere stoppet av politiet i Drammen

Les også: Romfolk bæsjet ned lekeplass for barn i Drammen

Ifølge bulgarske medier er de fire mennene romfolk som er bosatt i slumbebyggelsen Maksuda i Varna.

27-årigen skal være en kjenning av politiet i Bulgaria, og er blant annet dømt for tyveri og ran. På torsdag gikk tysk politi ut med en etterlysning av mannen, men fryktet at han hadde flyktet hjem til Bulgaria og gjemte seg i noen av slumbyene der. I går ble han pågrepet da han kom tilbake til Berlin fra Frankrike.

Han skal være gift og ha tre barn hjemme i Varna.

Les også: Sigøynere sex-sjikanerte norske ungjenter utenfor kjøpesenter i Bergen

KJENNING AV POLITIET: Sigøyneren Svetoslav Sotykov skal være en kjenning av politiet i hjemlandet med rulleblad for blant annet tyveri og ran. Nå risikerer han lang fengselsstraff i Tyskland etter det brutale overfallet på en 26-årig kvinne på T-banen i Berlin i oktober. (Foto: Privat).

Det grove overfallet som skjedde kvelden den 27. oktober, da en 26 år gammel kvinne ble sparket ned trappene på T-banelinjen U8 ved Hermansstrasse i Berlin har fått stor internasjonal oppmerksomhet.

Les også: Sprøytespisser, narkotika og avføring – sigøynere ødelegger Botanisk hage i Oslo

Først ble det rapportert at kvinnen klarte seg uten større skader, men Deutsche Welle skriver nå at hun brakk armen i fallet.

På grunn av overgriperens mørke hudfarge var det i begynnelsen mange som mistenkte at det var syriske flyktninger som sto bak. Arabere har ved flere tilfeller blitt avslørt å stå bak svært aggressive og voldelige forbrytelser mot tyske kvinner.

Så snart det kom frem at mannen kom fra Bulgaria, fikk hendelsen enorm oppmerksom i mannens hjemland. TV-team ble sendt ut til slumbyene der romfolkene bor på jakt etter mannen.

Der ble blant annet slektninger av Stoykov intervjuet, uten at man fikk tak i gjengen. Bulgarske medier er dessuten kritiske til at media i Vest-Europa ofte ikke påpeker at forbrytere er romfolk og ikke etniske bulgarere, noe som gjør at man frykter at bulgarere får et dårlig rykte i Europa.

Les også: 89-årig dame overfalt og ranet av sigøynere på Ullevål Hageby i Oslo

SVIGERFORELDRE: Svetoslav Stoykov bor i et hus som hans svigerforeldre eier, sammen med sin kone og tre barn. De ble intervjuet av bulgarsk TV etter at hans identitet ble avslørt. (Foto: Bulgarsk TV).

Svetoslav Stoykov risikerer nå opptil 10 år i fengsel for drapsforsøk. Politiet mener at han burde ha innsett at kvinnen kunne ha dødd av fallet ned trappene.

Relatert:

Exit mobile version