Site icon Lykten

Aylan (3) døde fordi pappaen ville ha gratis tannbehandling i Sverige

Aylan døde sammen med sin mor og fem år gamle storebror da en båt kantret på vei fra tyrkiske Bodrum til den greske øya Kos.

I går og i dag har en rekke norske aviser og nyhetskanaler vist bilder av den druknede treåringen. Bildet blir brukt for å argumentere for at Norge og EU ikke gjør tilstrekkelig for å hjelpe syriske flyktninger.

Nå viser det seg derimot at familien allerede hadde vært bosatt i Tyrkia i tre år, der faren jobbet som frisør.  Anledningen til at de valgte å forsøke å ta seg videre inn i Europa var at faren ønsket å få reparert sine ødelagte tenner. Han hadde derimot ikke råd til å få gjort det i Tyrkia og de søkte derfor andre alternativer. I følge Avpixlat skal han ha fått ødelagt tennene sine av terrororganisasjonen IS.

I følge CNN var målet å komme til Sverige der illegale innvandrere, etter en avtale mellom den forrige regjeringen og Miljøpartiet, har krav på gratis tannbehandling på skattebetalernes regning.

Farens søster, som er bosatt i Canada, forteller til Sky News at den opprinnelige planen var at familien skulle forsøke å komme dit for at faren skulle få tannimplantat der. Men når den planen mislyktes bestemte de seg i stedet å forsøke å ta seg illegalt til Sverige.

Familien gikk ombord på en gummibåt. Ingen av passasjerene hadde på seg livvest og båten begynte å ta inn vann bare noen hundre meter fra land.

Flere flyktninger

NRK melder nå at flere ordførere som har sagt nei til å ta imot flyktninger, har snudd på grunn av bildene av druknede barn i Middelhavet.

– Når jeg som ordfører sitter og ser på bildene av disse ungene som går over skjermen, så triller tårene på meg. Jeg synes det er helt forferdelig, sier ordfører i Loppa kommune, Jan Erik Jensen.

Under en debatt med tidligere leder av Norsk Folkehjelp, Liv Tørres, kaller Christian Tybring-Gjedde (FrP) medienes dekning av flyktningtragedien for «propaganda». Han kalte blant annet bildene som ruller over TV-skjermen av den døde treåringen for «kvalmende propaganda».

Dagbladet og flere andre norske aviser kaller nå den omkomne Aylan Kurdi for et symbol på flyktningekrisen.

Flere kilder: The Wall Street Journal The Guardian, The Telegraph, BBC

Relatert:

– Syke, eldre og småbarnsfamilier kastes ut for å gjøre plass til flyktninger

– Haugesund: vil putte eldre på dobbeltrom for å hente inn flere flyktninger

– Fjerner støtte til syke nordmenn – ønsker flere flyktninger og asylsøkere

– Vil ofre velferden og tryggheten til nordmenn for å ta imot flyktninger

– Kristiansand tar imot ti ganger så mange flyktninger som Oslo

– Vil ha egne sykehjem for etniske nordmenn

– Legger ned skole for å få råd til flyktninger

– 77-årig pensjonist kastes ut for å gi plass til flyktninger

– Venstreradikale grupper vil tvinge kommuner til å ta imot flyktninger

Exit mobile version