Site icon Lykten

Bill og Hillary Clintons korrupte veldedighetsorganisasjon legges ned

Bill og Hillary Clintons skandaleomsuste veldedighetsorganisasjon, Clinton Foundation, som er under etterforskning av FBI for korrupsjon og bestikkelser under Hillarys tid som utenriksminister, har formelt gitt beskjed til delstaten New Yorks arbeidsmarkedsdepartement om at organisasjonen vil legge ned sin utenlandske virksomhet, Clinton Global Initiative.

Les også: WikiLeaks: Hillary Clinton og terrorgruppen IS finansiert av de samme pengene fra Saudi-Arabia og Qatar

Årsaken til denne utviklingen er at mange av de genuine donorene har blitt skremt vekk av de føderale etterforskningene rundt korrupsjonen og bestikkelsesskandalene, det såkalte «pay for play«-programmet, der pengesterke aksjonærer og diktatoriske stater i Midtøsten har donert penger til veldedighetsorganisasjonen i utbytte mot eksklusive møter med Hillary under hennes tid som utenriksminister.

Les også: Valgnatten: Hillary Clinton gikk amok – skrek ukvemsord og kastet ting bak kulissene

Akkurat disse donorene og fremfor alt utenlandske regjeringer har nå sluttet å donere til organisasjonen da det viste seg at Hillary tapte presidentvalget. Utenlandske regjeringer som donerte før presidentvalget regnet nemlig med at Hillary skulle vinne valget og at hun dermed skulle stå i politisk gjeld til disse. Slik gikk det ikke og nå har donorene snudd den tidligere utenriksministeren ryggen.

Les også: Krigshisseren Hillary Clinton: «Omring Kina med missilforsvar»

Bill og Hillary Clinton var også innblandet i en stor skandale i forbindelse med et jordskjelv i Haiti i 2010. Paret utnyttet naturkatastrofen i det fattige landet med det formål å samle inn betydelige pengesummer gjennom donasjoner til sin veldedighetsorganisasjon, som paret påstod skulle sendes til ofrene.

VIDEO: Hillary-kampanjen avslørt på skjult kamera: Vold, korrupsjon og valgfusk

Det viste seg senere at store deler av de innsamlede pengene aldri ble sendt til ofrene i Haiti, men istedenfor havnet i Clintons egne lommer.

10 PROSENT: Av alle midlene som Bill og Hillary Clinton samlet inn gjennom sine veldedige organisasjoner, så går kun 10 prosent til de som faktisk trenger det. Resten beholder ekteparet selv.

Les også: Hillary rystet av ny FBI etterforskning – eposter funnet hos sex-skandalisert politiker

STØTT OSS: Ønsker du å lese flere slike saker? Støtt oss gjerne i vårt arbeide. Du finner Paypal og kontonummer nederst i artikkelen. Takk.

Relatert:

Exit mobile version