Site icon Lykten

Dalai Lama: «Flyktningene fra Midtøsten må reise hjem og bygge opp landet sitt»

Ikke før har sjokket lagt seg etter den buddhistiske lederens uttalelser denne sommeren om at «Tyskland bør forbli tysk og ikke et arabisk land».

Denne gangen uttaler Dalai Lama, som selv har levd i landflyktighet i over 50 år,  seg om flyktningkrisen i forbindelse med et intervju med den britiske journalisten Piers Morgan.

Under intervjuet legger Dalai Lama vekt på at flyktningene som flykter fra land som Syria og Libya må ha som hovedmål å reise hjem og fokusere på å bringe fred til sine hjemland.

Buddhist-lederen sådde også tvil om dagens muslimske terrorister sin religiøse tro.

– Ekte utøvere av religionen islam vil ikke skape blodbad

Han fortsatte:

– Jeg tror at de (terroristene) har for mye følelser, de bør roe seg ned.

Dalai Lama uttalte i juni i år lignende uttalelser om den massive flyktningstrømmen til Europa.

Fra Frieord:

Fra sin eksiltilværelse i Dharamsala i Nord-India, skal den tibetanske spirituelle lederen ha kommentert den pågående migrasjonskrisen som har skapt store politiske og befolkningsmessige spenninger i Europa de siste årene.

– Vi føler lidelsene til hver eneste flyktning og vi som mennesker har et ansvar å hjelpe, men det er for mange som har fått komme til Europa.

– Europa, for eksempel Tyskland, kan ikke bli en arabisk stat. Tyskland er Tyskland.

– De er så mange. (Med referanse til det svært store antallet flyktninger og asylsøkere som har kommet til Tyskland de siste årene.)

Dalai Lama sa videre at han fra et «moralsk standpunkt» mener at flyktninger bare burde få opphold midlertidig, og at de etter krigen er over vender hjem for å bygge opp sine land igjen.

De europeiske landene bør ifølge Dalai Lama ta et helhetlig syn på saken og forstå at det umulig å integrere alle flyktningene inn i det europeiske samfunnet og at hovedmålet for Europas ledere må være å gi dem midlertidig beskyttelse.

Tyskland tok imot over 1 million flyktninger i 2015  alene fra land som Syria, Irak og Afghanistan. Tallet for Europa samlet var nesten 2 millioner.

Relatert:

Exit mobile version