Site icon Lykten

Debatten: Biden krever pause hver halvtime og nekter å si fra om han bruker ørepropper

Foto: Gage Skidmore / CC BY-SA - Phil Roeder / CC BY

Debatten er tradisjonelt 90 minutter lang, uten pause. Ifølge opplysninger på tirsdag ettermiddag skal Bidens side ha krevd en pause hver halvtime. Dette har fått nei fra Trumps side. Årsaken til at man har ønsket to pauser har ført til spekulasjoner om Bidens helse er langt fra optimal, noe hans nylige TV-opptredener har vist.

VIDEOEN ØVERST STARTER KLOKKEN 02 NORSK TID OG VI HAR LAGT DEN INN SLIK AT DU KAN KLIKKE DEG INN HER HVIS DU ØNSKER Å FØLGE DEN DIREKTE FRA BLAZE.TV.

Det skal også ha kommet ut at Trump ønsket en uavhengig tredjepart til å sjekke om Biden bruker mikrofon i øret for å få instruksjoner fra noen i salen eller bak scenen. Dette skal Bidens leir først ha godkjent.

Men i ettermiddag kom det opplysninger om at Bidens leir ikke ville akseptere en slik undersøkelse allikevel. Biden har de siste månedene gjort flere offentlige opptredener der det har vært tydelig at han helse ikke har vært den beste. Han har også lest opp sine uttalelser fra en teleprompter og blandet sammen årstall, samt glemt hvor han har befunnet seg.

Nattens debatt er den første av tre. De to neste avholdes den 15. og 22. oktober. Joe Bidens visepresidentkandidat, Kamala Harris, møter også visepresident Mike Pence til debatt den 7. oktober.

Noen av temaene som kommer til bli tatt opp i natt er Trump og Bidens politiske meritter og kvalifikasjoner, høyesterett, koronakrisen, økonomien, rasespørsmål og de venstreekstreme opptøyene i flere amerikanske byer, samt presidentvalgets legitimitet.

Bidens kampanje har også nylig sendt brev til Facebook med ønske om at nettgiganten skal sensurere Donald Trump.

Programleder er Chris Wallace fra Fox News.

Exit mobile version