Site icon Lykten

Doktor og psykolog: Google vil flytte 10 prosent av velgerne og ta fra Trump valgseieren i 2020

Dr. Robert Epstein er senior analytiker og psykolog ved The American Insititute for Behavioral Resarch and Technology. Han uttalte nylig at Google har makt nok til å flytte 10 prosent av de amerikanske velgerne til å gjøre Trump til «et lite øyeblikk i historien».

Det hele dreier seg om hvordan de store sosiale medieselskapene i Silicon Valley manipulerer algoritmer for å undertrykke innhold. Ifølge Epstein så kan Google endre en offentlig mening som er 50-50 til 90-10 i deres favør om de ønsker det. Han sier også at Youtube kontrollerer over 70 prosent av alle videoforslagene brukerne får opp når de søker. (Hør intervjuet nederst i artikkelen).

Les også: Valgjuks i 2020 – se Trump-videoen Twitter fjernet

Epstein sier at Google kun ved å justere søkeresultatene eller søkeforslagene, så kan de forandre hva folk får opp på skjermen sin. Ifølge Epstein skal en tidligere ansatt  hos Google ha tatt med seg rundt 1000 sider med dokumentasjon fra selskapet som blant annet viste at selskapet opererte med «svartelister».

«Folk forstår ikke hvor stor denne trusselen er. Google har innrømmet at de skal bruke alle mulige midler i deres makt, hele Googles makt til sørge for at Trump ikke blir gjenvalgt», sier Epstein. «Dette betyr at vi ikke har noen åpne og frie valg. Under valget i 2016 viser det seg at Googles algoritmer kan ha sørget for at Hillary Clinton fikk mellom 2-10 millioner ekstra stemmer», fortsetter han.

Dr. Epstein er i ferd med å utvikle programvare og overvåkingssystem som skal kunne avsløre hvordan blant annet Youtube og deres algoritmer fungerer for brukerne.

Han avslutter: «Amerikanere har ingen ide om hvor i hvor stor utstrekning Google og de andre selskapene overvåker og bruker informasjon i menneskers hverdag».

Breitbart News Daily – Robert Epstein – July 10, 2020 by Breitbart

Exit mobile version