Site icon Lykten

Dommer – verre å misbruke muslimske barn enn hvite

Ul Nasir (32) misbrukte to mindreårige jenter og ble dømt til syv år i fengsel i retten i Leeds. Den opprinnelige dommen falt i desember i fjor og dommeren, Sally Cahill QC, mente at fordi ofrene var asiatiske så måtte overgrepene ses i skjerpende retning.

PEDOFIL. Jamal Muhammed Raheem Ul Nasir fikk strengere straff fordi han misbrukte muslimske jenter.

I ankesaken, over straffenivået i dommen, kom den britiske lagmannsretten fram til at Jamal Muhammed Raheem Ul Nasir skulle ha strengere straff fordi ofrene hans var asiatiske (muslimske) og ikke hvite.

Les også: Bildene VG og Dagbladet ikke tør å vise

Skjerpende

I den opprinnelige dommen mente dommer Sally Cahill at ofrenes familier hadde lidd særlig skam i lokalsamfunnet. Det var også en «kulturell bekymring» for at jentenes fremtidige utsikter for å bli ansett som gode kandidater for arrangerte ekteskap kan ha blitt skadet.

Advokatene til Ul Nasir mente i ankesaken at deres klients sak hadde blitt urettferdig blåst ut av proporsjoner.

Anken deres ble derimot avvist av dommeren, Justice Walker, som uttalte i retten:

– Ofrenes fedre er bekymret for de framtidige ekteskapsmulighetene til deres døtre. Dommer Cahill tok særlig hensyn til den skade som er påført ofrene i denne henseende.

– Skaden på ofrene ble forverret av virkningen dette hadde på ofrene og deres familier i deres lokalsamfunn.

Les også: Muslimsk overgrepsskandale i England vokser – over 2.000 jenter misbrukt

Ny rettsorden

DOMMER. Justice Walker var enig i dommer Cahill, i at det var straffeskjerpende at ofrene var muslimske.

Lagmannsrettens avgjørelse er i tråd med de nye retningslinjene for straffeutmåling i saker med sex-forbrytelser, som ble innført i april i fjor. Tidligere har man vurdert alvorlighetsgraden av en forbrytelse på bakgrunn av hva slags overgrep ofrene har blitt utsatt for.

De nye retningslinjene er derimot mer i tråd med dagens rettstenkning som er fokusert på effekten overgrepene har på offeret.

De nye retningslinjene referer ikke spesifikt til rase eller etnisk bakgrunn. Men de tilsier at dommeren bør vurdere den psykologiske effekten overgrep har på offeret. Som i sin tur kan inkludere den etniske bakgrunnen til offeret i vurderingen av hvor alvorlig overgrepet er.

Relatert:

Exit mobile version