Site icon Lykten

Familien: Minnesotaterroristen var velintegrert

Sist lørdag ble ti mennesker skadet da Adan gikk til angrep med det som skal ha vært en kjøkkenkniv på et kjøpesenter i Minnesota, før han ble skutt og drept av en politibetjent utenfor tjeneste. Adan skal forut for angrepet ha sverget troskap til terrororganisasjonen IS, skriver Daily Mail.

Av de skadde skal åtte være menn. En voksen kvinne og en 15 år gammel jente skal også ha blitt angrepet og skadet.

Familien til den nå avdøde terroristen stiller seg helt uforstående til hvorfor terroristen angrep uskyldig mennesker på kjøpesenteret.

De hevder blant annet at Adan var en godt integrert student med toppkarakterer fra skolen. Adan skulle, ifølge familien, hente en iPhone han hadde kjøpt fra kjøpesenteret. At han istedet kledde seg i vekteruniform og gikk til angrep på uskyldige, “ikke-troende”, mennesker skal ha sjokkert terroristens familie og nærmeste.

Abdul Kulane, en talsmann for den lokale somaliske organisasjonen St. Cloud’s Somali Community, uttaler følgende: “Vi tørster etter svar. Hva var motivasjonen? Hva skjedde?”

Et av ofrene har uttalt at Adan skal ha gått målrettet fram, før han trakk kniven mot ham; “Han så tom ut i blikket, som om han ikke var tilstede.”

Jama Alimad, en talsperson for det somaliske samfunnet i Minnesota, kan fortelle at Adan skal ha vært mer interessert i sport enn politikk. Hun beskriver han videre som “den best integrerte gutten du kan tenke deg”.

“Han var en sekser-elev, en veileder og en arbeider.” Forklarer Alimad.

En talsperson for universitetet i St. Cloud bekrefter at Adan har vært student der, med hovedfag i informasjonssystemer. Han understreker allikevel at Adan ikke har vært registrert siden vårsemesteret.

Den sivile politimannen som skjøt og drepte terroristen blir nå hyllet av lokale, nasjonale og internasjonale medier for sin innsats som; “forhindret større skader og tap av liv”, ifølge politimester Blair Anderson i St. Cloud politiet.

Relatert:

Exit mobile version