Site icon Lykten

Får ikke lenger bruke psykologiske tester for å finne ut om asylsøkere er homofile

Det er sterk mistanke om at denne muligheten misbrukes av mange velferdsinnvandrere som utgir seg for å være homofile uten å være det. Derfor bruker flere land ulike psykologiske tester for å finne ut om de snakker sant. Det vil ikke lenger være mulig, har EU-domstolen bestemt.

EU-domstolen avgjorde på torsdag at psykologiske tester om en persons seksuelle legning ikke er nok til å avvise asylsøknader for mennesker som er på flukt fra land hvor homofili er ulovlig, skriver Euronews.

Domstolens konklusjon kom i forbindelse med en sak om en nigerianer. Den uidentifiserte mannen sendte inn en søknad om asyl i den ungarske byen Szeged i april 2015, en periode hvor Ungarn mottok mange ulovlige innvandrere fra Afrika, skriver telegrambyrået Reuters. Den statlig oppnevnt ungarske psykologen som studerte saken konkluderte med at den nigerianske asylsøkeren ikke var homofil, noe som resulterer i avvisning av søknaden. Avslaget ble anket.

EU-domstolen mente at det ble lagt for mye vekt på den sakkyndiges uttalelse, og at den alene ikke kunne danne grunnlag for avslaget. Retten la derimot til at «Myndighetene må kunne bestemme påliteligheten til en persons påstander».

I desember 2014 behandlet EU-domstolen et lignende tilfelle i Nederland, og i 2013 fastslo domstolene at homofile asylsøkere kunne kreve flyktningstatus på grunn av frykt for forfølgelse for deres seksuelle orientering i hjemlandet.

Exit mobile version