Site icon Lykten

«Flyktninger» betaler 200.000 kroner for å komme til Europa

Foto: Gov.pl.

Rawa, som kommer fra irakiske Kurdistan, sier til Sveriges Radio at han har betalt tilsvarende 200.000 svenske kroner for å reise til EU, for seg selv, sin kone og sine to barn.

Det er den type summer som i prinsipp alle asylsøkere fra den tredje verden betaler til menneskesmuglere for å kunne sikre et behageligere liv i velferdsnasjoner som Sverige, Norge og Tyskland.

Rawa nekter blankt at han vil reise tilbake i intervjuet med SR. Det samme gjelder for øvrige ca. 3.000 – 4.000 migrantene på grensen til Polen.

«Vi har alle samme må. Det finnes ingen retur, ikke i det hele tatt. Og nei, ingen har forsøkt å returnere og politiet i Hviterussland tillater ikke noen slik retur», sier han.

Innvandrerne som forsøker å bryte gjennom grensen inn til Polen for å deretter ta seg videre til høykost- og bidragsnasjonene i Vesten for å søke asyl, overnatter i en midlertidig oppsatt leir under natten.

«Natten var kald, vi hadde ingen vann, ingen mat. Og polske styrker har hele natten forstyrret oss med helikopterlyd og høye lyder, sånn at ingen har kunnet sove», klager Rawa.

I norske medier kalles den økonomiske migrantene for «flyktninger», men hva de skulle flykte fra er uklart.

Flere brukere på sosiale medier har lagt ut bilder der de viser at de såkalte flyktningene er kledd i dyre merkeklær fra blant annet Louis Vuitton og Canada Goose.

Exit mobile version