Site icon Lykten

Gøteborg fjerner Prideflagg – for ikke å krenke islam

Hverdagen i vårt naboland kan fortone seg like forvirrende som den er ulogisk.

Dette kom frem nylig da de lokale myndighetene i Gøteborg bestemte seg for å fjerne homoflagg fra byens sentrum.

En handling som vanligvis ville startet opptøyer, demonstrasjoner og krasse uttalelser fra landets venstreorienterte politiske miljø. For ikke å snakke om overskriftene i avisene som ville hatt krigsfont.

Men det er akk så stille.

Årsak?

Det er nemlig en arabisk artist som krevde at regnbueflaggene skulle tas ned. Den libanesiske artisten Nancy Ajrams ankom Gøteborg på torsdag og stjernens team oppdaget da de fargerike flaggene som var hengt opp over hele byen. Homofili er forbudt i islamske land og stjernen var redd for at hennes opptreden kunne skade omdømmet hennes hjemme i Midtøsten.

Det ble derfor krevd at samtlige flagg i hele nærområdet skulle tas ned. Dette fikk man imidlertid ikke medhold i. Men til slutt ble partene enige om at man skulle ta ned flaggene som var rundt Götaplatsen, der stjernen skal opptre, noe som ble gjort natt til fredag.

Det er viktig å påpeke at dette er en artist hvis karriere helt og holdent finnes i det landet der det forbudt og i en del tilfeller man risikerer dødsstraff ved å være åpent homofil. Vi kan ikke tvinge på Nancy Ajram å utføre politiske bekreftelser ved å opptre på en regnbuescene, sier ansvarlig for Gøteborgs Kulturkalas og sjef for West Pride i Gøteborg, Tasso Stafilidis, til Gøteborgsposten.

Nancy Ajram er en av araberverdenens absolutt største stjerner. Hun er allikevel allerede kontroversiell i Midtøsten ene og alene på bakgrunn av at hun er en kvinnelig artist.

Hun er selv ikke muslimsk, men kristen, men kan opptre i slike land. I Bahrain protesterte tradisjonelle konservative muslimer mot hennes opptreden og konsertbesøkende ble angrepet med steiner og deres biler ble satt i brann.

Ifølge Wikipedia er det i dag muslimske land med sharialover som har dødsstraff for homofili. Ajram har foreksempel spilt konsert i Qatar, der det formelt sett finnes dødsstraff for homofile.

Ifølge Tasso Stafilidis skal den arabiske stjernen ikke personlig ha noen problemer med Pridefestivalen. Men det kan være direkte farlig for å henne å bli forbundet med den.

Exit mobile version