Site icon Lykten

Gruppevoldtok jente til hennes underliv sprakk – nå får de kraftig redusert straff

Den 14. juni 2017 ble en 13-årig jente gruppevoldtatt i en leilighet i Västerås i Sverige. Tre somaliere, som oppgis å være født i 2000, ble i april i år dømt for voldtekt mot barn til åtte måneders ungdomsomsorg. Jenta skal ha blitt voldtatt både oralt og vaginalt.

Dommen ble anket og aktor krevde at gjerningsmennenes straff skulle skjerpes.

Men nå har Svea hovrätt istedenfor valgt å kraftig senke straffene og dessuten frikjenne en av somalierne fra brudd på barnepornografiloven – ettersom det ikke går å bedømme utifra filmen fra gruppevoldtekten om jentas «pubertetsutvikling er ferdig».

Les også: Somalier dømt for brutal voldtekt av 15 år gammel jente – fikk to måneders fengsel

Les også: Svensk jente voldtatt med pistol i munnen av innvandrere

Les også: Milde dommer for gruppevoldtekter i Sverige – somalisk voldtektsmann får bli i Sverige

Les også: Syrisk flyktning tvang svensk kvinne å drikke toalettvann – filmet grov oral og vaginal voldtekt

To av dem dømmes nå til fem måneders lukket ungdomsomsorg og den tredje kommer unna med kun fire måneders lukket ungdomsomsorg.

Den totale erstatningen på 186.428 kroner de dømte tilsammen skal betale jenta har blitt forhøyet til 196.428 kroner.

Før gruppevoldtekten hadde afrikanerne skjenket jenta på alkohol til hun ble svært beruset. En av dem tok med seg 13-åringen inn på toalettet og voldtok henne. Etter at jenta hadde forlatt toalettet ble hun dratt tilbake igjen og gruppevoldtatt av tre personer samtidig, noe som førte til at jentas underliv «sprakk» og blod begynte å renne.

Les saken: Tredje verden i Sverige – kvinne som ble gruppevoldtatt av 20 innvandrere ble nektet hjelp

Les også: Somalier voldtok 12-år gamle Ida – fikk 22 timers samfunnstjeneste

Da hun gråtende tok seg til balkongen ble hun voldtatt på nytt, mens de andre så på. Det fremkom senere at to av somalierne hadde filmet voldtektene. Filmsekvensene ble en av aktors sterkeste bevis og ble vist frem under rettssaken, skriver Sveriges Television.

I tingretten kom det frem at jenta etter voldtektene har skåret seg selv i huden, blitt fraværende, ofte sint og lett irritert. Hun har hatt stort fravær i skolen og har fått mareritt, med mye gråt og mangel på søvn.

Filmen fra gruppevoldtekten har blitt spredt på sosiale medier og jenta har blitt utsatt for mobbing og ryktesspredning av andre barn i nærområdet og skolen.

Les også: Sverige: Syrisk flyktning (19) voldtok 13 år gammel jente vaginalt og analt – fikk to måneder fengsel

Les også: Afghanske asylsøkere gruppevoldtok handikappet kvinne i flere timer – frikjent av retten fordi offeret ikke gjorde nok motstand

Cirka tre uker etter voldtektene fikk jenta kjertelfeber, som i følge legene har oppstått som følge av «seksuell aktivitet». Jenta opplevde å få 40 i feber.

Offentlige dokumenter viser at alle de tre dømte har statsborgerskap i både Sverige og Somalia – og det går derfor ikke å utvise dem til Afrika med nåværende lovgivning.

 

Les også: Sjokkstudie – 96% av overfallsvoldtekter i Sverige begås av innvandrere

Les også: Voldtektsmenn får fortsette på offerets skole – rektor: «De er også ofre»

En fjerde person som deltok i gruppevoldtekten unnslipper helt straff ettersom han var registrert som under 15 år gammel da forbrytelsen fant sted.

Bak dommen i den svenske lagmannsretten står lagmannsdommere Bertil Ahnborg, Agneta Munther og Joar Söderlind, samt lekdommerne Sonja Leikrans og Lars Molin.

Les også: Det nye Sverige: Kvinne nyoperert for livmorshalskreft ble mishandlet og voldtatt mens barna sov på naborommet

Les også: Fem afghanere dømt for sadistisk voldtekt av ung gutt – slipper utvisning av humanitære hensyn

Les også: 30 muslimer truet med å voldta kvinne og drepe hennes sønn på asylmottak i Sverige

Les også: Svensk mor inviterte syrisk flyktningbarn hjem – da voldtok han familiens 14-årige datter

Exit mobile version