Site icon Lykten

Halshugget 12-åring fransk jente funnet i reiseveske – nordafrikanere mistenkt

(Foto: Facebook / Politiet)

En ny drapssak med en ung jente ryster Frankrike. 12-årige Lola ble funnet halshugget og oppbevart i en reiseveske av plast. Hennes armer og ben var bundet fast med cellofantape, og halsen var nesten helt skåret av, skriver den britiske avisen Mirror.

Lola, som gikk på barneskolen, forsvant etter en skoletime på fredag i et velbestående område i Paris’ 19. arrondissement, som er kjent for sine frodige parker og vakre boligormåder.

Les også: Italiensk jente ble kuttet i biter av afrikanske migranter mens hun levde

Den 12-årige jenta. (Foto: Privat).

Ble lurt ned i en kjeller

Lolas foreldre kontaktet først rektoren på barnehagen som ligger ved siden av skolen der jenta noen ganger stoppet opp for å leke med de yngre barna, og ringte deretter politiet.

Politiet kunne etter å ha gått gjennom bilder fra overvåkingskameraer fastslå at Lola faktisk hadde kommet hjem fra skolen klokken 15 på fredag – men ble lokket ned til kjelleren i sin egen boligblokk av en fremmed kvinne.

Les også: Afghanske migranter voldtok og drepte Leonie (13)

Gaten der jenta bodde og ble lokket ned i kjelleren og drept. (Foto: Google Streetview).

Les også: Jonna (17) voldtatt, tent på og drept av asylsøker

Avisen Le Parisien skriver at jenta pappa og en nabo skal ha sett på overvåkingskameraene sammen.

«Hun blir kontaktet av en kvinne i tyveårsalderen. Damen gjør en gest til henne for å få henne til å komme», sier naboen og kommenterer videre at «Lola ser urolig ut».

Flere timer etter at Lola gikk ned i kjelleren er kvinnen på overvåkingsfilmen igjen. Denne gangen strever hun med å dra opp en plastveske fra kjelleren, som ved første øyekast ser ut til å ha fargerikt tøy i seg. To menn – som heller ikke bor i boligblokken – ble også sett forlate blokken rett etter kvinnen.

Øyevitner sier at at har sett kvinnen bære vesken over gaten og til ett bakeri – for å deretter kjøpe en croissant, som ingenting har skjedd.

«Hun hadde problemer med å bære vesken, vi trodde det var fordi det var noe tungt i den og kvinnen var ganske tynn – vi trodde aldri at det var et lik», sier de videre til franske medier.

Les også: Det afghanske flyktningbarnet Hussein Khavari (17) pågrepet for voldtekten og mordet på legestudenten Maria (19) i Tyskland

12-åringen ble funnet i reisevesken

Sent på fredag kveld tilkaller en hjemløs mann politiet. Mannen sa at han hadde observert en rar plastveske og to mindre reisevesker der han vanligvis sover over gaten fra blokka der jenta bodde.

Politiet tror at mannen har åpnet plastvesken og gjort den grufulle oppdagelsen. Jenta lå død i vesken.

De mistenkte ble brakt inn av politiet på lørdag morgen etter at politiet hadde sporet dem opp via byens omfattende CCTV-overvåkingssystem.

De skal være siktet for «drap på en mindreårig under 15 år med tegn på tortur og barbari», i følge Le Parisien.

Les også: Drapsforsøk på norsk 18-åring: «Knivmannen i Haugesund er afghansk flyktning»

Uklar dødsårsak

Politiet forteller for journalister at den unge jenta fremdeles hadde på seg sine bukser da hun ble funnet – og at hun hadde blitt skåret i halsen flere ganger. Jenta skal også hatt noen uklare inskripsjoner på kroppen.

En obduksjon har ble utført under helgen for å fastslå jentas konkrete dødsårsak. Dette da knivsårene på halsen ikke så ut til ha forårsaket en ødelagt hovedpulsåre, i følge Paris Match.

På cellofantapen som var tapet rundt jentas armer og ben ble det funnet blodflekker. I følge politiet tyder dette på at jenta ble tapet slik før hun ble drept.

Les også: Marokkansk migrant skar halsen av italiensk mann – «Jeg drepte ham fordi han så glad ut»

Etterforsker organisert organtyveri

Franske medier har kunne identifisere de mistenkte som Dahbia B, Amine K, Friha B og Rachid N. To kvinner og to menn. De to kvinnene skal være søstre. Samtlige er født i Algerie. Dahbia B (24), som er en hjemløs kvinne, mistenkes å stå bak drapet på jenta, skriver Le Parisien.

Politiet etterforsker også om det kan være organisert organtyveri bak kidnappingen og drapet og det finnes mistanker om at nordafrikanerne tilhører en kriminell liga.

Les også: Jente (15) voldtatt av tolv menn midt i bypark i Tyskland

Les også: Høygravide Maria (19) brent ihjel levende av tyrkisk kjæreste i Tyskland

Les også: Afrikansk asyløker voldtok og drapstruet 9-årig jente

Exit mobile version