fbpx

Marokkansk migrant skar halsen av italiensk mann – «Jeg drepte ham fordi han så glad ut»

33-årige Stefano Leo ante fred og ingen fare der han med sine mørke solbriller og iøyenfallende ørepynt gikk til jobben sin en morgen i februar. Men han kom ikke langt før hans liv tok slutt, drept med flere knivstikk bare noen hundre meter fra sitt hjem.

Den marokkanske migranten Said Mechaout bodde på gaten og var sint. Han var skilt og fikk ikke se barnet sitt. Arbeidsledig og avhengig av narkotika. Tidligere den morgenen hadde han kjøpt et knivsett på en billigbutikk, men beholdt bare den spisseste av dem og kastet resten.

Han satt seg på en benk og ventet på sitt offer. Han hadde planlagt dette. Han så seg ut ofre. Unge, studenter, glade. Hvite og kristne mennesker, noe han selv ikke kunne bli. Lykkelige. Elsket. Med planer for fremtiden og barn. I et land og kultur han ikke passet inn i.

Les også: Muhammed knivhogg svensk politikvinne – nå kan han slippe både fengsel og utvisning

Les også: Flyktning skrek «Allahu Akbar» og knivstakk dansk politimann i halsen

Stefane Leo ble drept her på promenaden hvor han tidligere tok dette bildet. (Foto: Privat).

Les også: To unge kvinner brutalt drept i Marokko. Hvorfor vil ingen snakke om islam?

Først fikk han øye på en gutt som gikk tur med hunden sin. Han tenkte på å drepe gutten, men det var for mange mennesker i nærheten akkurat da. Han satt og ventet videre på benken.

Det var da han fikk øye på 33-årige Stefano. Stefano Leo var utdannet jurist, men hadde reist verden rundt og funnet seg selv og buddhismen. Han var engasjert for miljøet. I det den italienske mannen passerte ham på promenaden reiste marokkaneren seg og knivhogg ham. Stefano fortsatte å gå noen skritt og gispet etter luft. Til slutt kollapset han. Mechaout forsvant og tok trikken vekk fra området. 

Les også: Muslim knivdrepte turisten Mia (21) i Australia – ropte «Allahu Akbar» mens han knivstakk

Det var store mengder blod igjen på bakken der Stefano Leo fikk halsen skåret over. (Skjermbilde/Fanpage.it).

Les også: Europeere slaktes av afrikanere og arabere i sine egne land – hvor er opprøret?

Det var først en måned etter drapet at marokkaneren meldte seg selv. Politiet sto på bar bakke med dårlige overvåkingsbilder og få tips. Det kryr av nordafrikanere i Italia. De går med store jakker og skjuler sine ansikter. De lever av kriminalitet og utenforskap. De har ingen fast adresse. Ingen arbeide. Jakten fra politiets side var over. Kun et mirakel ville kunne føre til at gjerningsmannen ble pågrepet.

Mechaouts innrømmelse til politiet skjedde den samme dagen som Stefano Leos familie hadde en minnesmarsj til hans ære i byen. De ba gjerningsmannen om å stå frem. Det er uklart om drapsmannen visste akkurat det.

Les også: Afghaner knivdrepte trebarnsmor på Trosterud – sjokkerte vitner så drapet

Les også: Ettåring halshugget på T-banestasjon i Tyskland av båtflyktning – myndighetene mørkla drapet

«Hvorfor meldte jeg meg? Fordi jeg ikke lenger har ønsket å leve, det er bedre enn å gå hvileløst rundt i gatene». 

«Jeg drepte en hvit mann og det skapte opprør. En ung italiensk mann, nesten på min alder, som alle jeg kjente fra skolen, med foreldre som bekymrer seg for dem».

«Hvorfor drepte jeg ham på denne måten? Hvorfor skjære over halsen hans? Det er den sikreste måten å drepe noen på. Det er mer usikkerhet hvis man stikker noen i ryggen eller lungen, man er ikke sikker på at det vil drepe ham». 

Les også: Syrisk asylsøker amok med machete på gaten i Tyskland – gravid kvinne hakket ihjel

Said Mechaout blir fanget på overvåkingskamera rett før han melder seg for politiet, en måned etter det brutale og rasistiske drapet. Said spiste og forlot restauranten uten å betale, og spaserte inn i politistasjonen som lå rett ved. (Foto: Politiet).

Les også: Syrisk flyktning hyllet som «rollemodell for integrering» – forsøkte å skjære strupen på sin arbeidsgiver

Les også: Afrikaner knivstakk kvinne i ansiktet i Oslo sentrum

Said Machaouat lager djeveltegnet og smiler i det han blir fraktet til rettssalen. Han føler ingen anger eller synd for sin ugjerning. I Europa har nok et hvitt liv blitt sluknet av hat og rasisme fra en mørkhudet og muslimsk migrant.

Drapet av Stefano Leo i Torino kommer ikke lang tid etter at Italia opplevde et en italiensk ung jente ble knivstukket og partert mens hun levde av afrikanske migranter. Jentas parterte kropp ble funnet i en koffert langs veien.

Les også: Italiensk jente ble kuttet i biter av afrikanske migranter mens hun levde

Relatert: