Site icon Lykten

Halvparten av flyktningbarna er voksne – mange har grått hår og skjegg

Halvparten av migrantene som påstår at de er barn lyver, ifølge uttalelser fra ansatte hos myndighetene i Østerrike. De kan fortelle at mange av dem er i 30-årene og har grå hår og skjegg.

Den anonyme kilden fortalte til journalister i Østerrike at «det er helt absurd, vi har menn som kommer hit med grå hår og fullskjegg og påstår de er barn».

Les også: Danmark: Tre av fire flyktningbarn var voksne

DANSK AVIS AVSLØRER: Den danske avisen Metroxpress avslørte i 2014 hvordan halvparten av asylbarna i virkeligheten er voksne mennesker. (Faksmile: Metroxpress).

Nesten halvparten lyver

Østerrikske myndigheter informerer at av 2.200 asylsøkere som påstod de var barn, så fant man at 951 var betydelig eldre etter å ha vært gjennom en medisinsk test.

Men ifølge østerriksk lov så er enhver person som påstår å være et barn offisielt et barn, inntil medisinske tester beviser motsatt.

En ansatt hos Østerrikes immigrasjonsbyrå for asylsøkere (BFA) forteller at landet skal ha brukt så mye som 17 millioner kroner bare på slike tester.

Svært få migranter fra Syria, Afghanistan og Nigeria har med seg sine dåpspapirer eller andre identitetspapirer, som kan brukes til å bekrefte eller nøyaktig fastslå deres alder.

Les også: Asylbarna kan koste samfunnet 27 milliarder kroner

BARN PÅ BESØK I LEKEPARK: Svenske Røde Kors tar ofte med såkalte enslige asylsøkerbarn på utflukter. Her er de på besøk i en lekepark i Sverige.

Flere rettigheter som barn

En politioffiser som jobber ved asylsenteret i byen Traiskirchen, syd for hovedstaden Wien, forteller avisen Kronen Zeitung: «Vi har fullvoksne menn med skjegg og grå hår som forteller oss at de er 17 år gamle».

Han legger til: «Når de forteller oss at de er barn, så gir det dem automatisk rett til å få familiegjenforening. Det gir dem også bedre omgivelser og juridisk hjelp i forbindelse med sin asylsøknad».

«Selv om det er helt åpenbart at personen foran oss ikke er 17 år gammel, så må vi behandle dem som et barn inntil medisinske tester viser annet».

En talsmann for innenriksminster Karl-Heniz Groundboeck uttaler: «Hvis det er en mulighet at en person som påstår å være et barn ikke er så ung som de påstår, så må vi utføre en test. Det betyr at en medisinsk undersøkelse og en profesjonell rapport lages av en kvalifisert person».

Les også: 29-årig «flyktningbarn» påstod han var 17 – nå skal han utvises

FLYKTNINGBARN: Ifølge svenske medier så er dette barn i alderen 14-18 år. Ingen hos verken myndigheter eller statsstøttede svenske medier setter spørsmålstegn ved dette. (Foto: Montasje fra svenske medier).

Sterk økning i falske krav

I 2014 så var det bare ett falskt krav av 178 søknader, mens det i år har vært 951 av 2.200.

Majoriteten av disse «falske barna» kommer fra Afghanistan (691), og bare 46 fra Somalia, 44 fra Nigeria og 40 fra Pakistan.

Hos et mindretall av sakene så kan medisinske tester ikke bevise at personen er voksen.

Rundt 1.000 flyktningbarn skal være rapportert å ha blitt borte fra Hellas, men det ser ut til at mange av dem har vært voksne som har klart å rømme over grensen og forsøkt sin lykke i Ungarn, Østerrike eller Bulgaria.

Drap og dom

En migrant sin alder kan ha svært alvorlige konsekvenser for deres liv.

I 2005 skal en en kvinne ha blitt skutt og drept mens hun holdt sin baby på en fest i Sør-London.

Hennes drapsmenn, Timy og Diamond Babamuboni påstod de var 15 og 17 år gamle, men politiet tvilte stort på deres påstand og begge hadde forfalskede dåpspapirer fra hjemlandet Nigeria.

Politiet ønsket å utføre tanntester, men brødrene nektet å bli med på dette.

De to brødrene ble derfor dømt som mindreårige og har nå sluppet ut for drapet mye tidligere enn hvis de hadde blitt dømt som voksne. Det vites ikke om de er utvist etter endt soning.

Drapsmenn i Sverige

Også i Sverige har flere personer som påstår at de er flyktningbarn vært i retten for et brutale drap og voldtekter på asylmottakene de bodde på:

Fra Frieord:

To saker

I disse dager går det to saker i svenske rettssaler hvor asylsøkere har begått henholdsvis drap og voldtekt av barn, og hvor alderen på overgriperen er et viktig punkt i politiets etterforskning.

Den første saken er også kjent for norske avislesere. Det dreier seg om den påståtte 15-årige somalieren Youssaf Khaliif Nurr, som på bestialsk vis drepte 22 år gamle Alexandra Mezher. Mezher som var student ved siden av, jobbet på et statlig omsorgshjem for asylsøkerbarn i alderen 14-17 år.

MORDER OG OFFER: Youssaf Khaliif Nurr og Alexandra Mezher. Youssaf skal ha knivdrept Alexandra etter at hun brøt opp en krangel mellom ham og en annen beboer på asylmottaket. Nå ønsker svenske myndigheter å sjekke alderen hans. Hvis han blir funnet eldre enn 18 år gammel, risiskerer han livstids fengsel og utvisning fra Sverige.

Den 25. januar skal Mehzer ha vært alene på jobb på omsorgshjemmet, som ligger i Gøteborg.  22-åringen skal ha forsøkt å stoppe en krangel mellom to asylsøkere, da Youssaf Khaliif Nuur skal ha trukket en kniv og tildelt henne flere dødelig knivstikk. Mehzer døde av skadene på sykehuset.

Alexandra skal ifølge sin mor ha uttrykt bekymring for at de såkalte «enslige asylsøkerbarna» i virkeligheten var «store, sterke menn» i midten av 20-årene.

Saken skal ha fått internasjonal oppmerksomhet og medier i utlandet skal ha satt søkelys på det faktum at svenske myndigheter tar mennenes uttalelser om sin alder i god tro, ennå det finnes klare indikasjoner og studier som viser at disse mennene svært ofte lyver for å sikre seg opphold i landet.

Den britiske avisen Daily Mail, som er verdens mest leste engelskspråklige nyhetsside, skrev omfattende om rettssaken og skrev at det afrikanske barnet så usedvanlig modent ut for sin alder.

– Det over 180 centimeter lange ‘barnet’ befant seg i retten idag, konstaterte avisen som var på plass i Gøteborg tingrett i slutten av januar.

I en annen sak skal to såkalte flyktningbarn ha kidnappet og dratt med seg en ung gutt fra asylmottaket der de bodde ut i skogen. Der skal de etter tur ha voldtatt gutten analt.

Begge mennene påstår at de er født i år 2000 og har bodd på et hjem for enslige flyktningbarn i Alvesta.

Det var den 4. januar at mennene skal ha lurt og kidnappet med seg en gutt som etter alt å dømme er et barn, til et skogholt.

Der skal de to mennene ha slått gutten i ansiktet, før man etter tur voldtok ham analt. Den grove voldtekten ble i tillegg filmet av gjerningsmennene med en mobiltelefon.

Nå har aktor gjennomført røntgenundersøkelse av de to mennenes tenner, som viser at de tiltalte flyktningbarna i virkeligheten er voksne menn.

En av dem oppgir på sin Facebook-side at han er født i 1971 og at han har arbeidet som bilmekaniker i Dubai.

– Jeg kan ikke fortelle hvor gammel han er, men det jeg kan si er at han er over 18 år gammel, sier aktor i saken, Emma Berge, til SVT Nyheter Småland.

Politiet skal sitte på informasjon fra mannens Facebook-side, hvor han har skrevet at han er født i 1971, noe som gjør ham 44 år gammel.

FACEBOOK: Svensk politi skal ha gått gjennom de sosiale profilene til det enslige asylsøkerbarnet. Der står det at han er født i 1971 og således er 44 år gammel. Til svenske myndigheter har han oppgitt at han er 15 år gammel og er født i år 2000. (Foto: Svensk politi).

Hvordan de ansatte i Migrationsverket og myndighetene i Sverige ikke kan se forskjell på en 15 år gammel gutt og en 44 år gammel mann, er ennå et ubesvart spørsmål.

Alvesta kommune har anmeldt seg selv til politiet for å ha latt et barn bo sammen med «betydelig eldre» menn. Blant annet skal gutten ha blitt tvunget til å dele rom med en av de mennene som grovt voldtok ham analt.

Exit mobile version