Site icon Lykten

Helga (89) overlevde andre verdenskrig og den kalde krigen – men ikke det flerkulturelle samfunnet

Det var på lørdag formiddag den 14. oktober i år at 89-årige Helga Stenmark var ute av leiligheten sin i Norsjö sentrum for å kaste søppel i søppelrommet utenfor blokken.

Der ble hun også funnet drept. Ifølge politiet skal kvinnen ha blitt drept med en kniv.

Les også: Eldre ektepar slått helseløse av innvandrere på gaten

ÅKERGATAN: Det var i dette boligsameiet at 89-årige Helga Stenmark ble funnet knivdrept i søppelrommet. Nå sitter en 21-årig afghansk mann som kom til Sverige som flyktningbarn i 2013, siktet for drapet. (Foto: Google Streetview).

Les også: Innvandrergjeng sparket ned enslig kvinne på krykker

Den samme dagen ble 21-årige Amir Hussein Amiri pågrepet av politiet, mistenkt for drapet på 89-åringen. Dagen etter, den 15. oktober, var Amiri offisielt pågrepet som mistenkt for drapet. Den 18. oktober ble Amiri offisielt siktet og fengslet av Skellefteå tingrett for knivdrapet på Helga Stenmark.

SIKTET: Den 21-årige afghanske mannen blir her ført ut fra rettssalen etter å ha blitt siktet for drapet på naboen sin i Åkerveien. (Foto: Cliff Karlsson).

Les også: Nå har nesten hver fjerde svenske innvandrerbakgrunn

Kommunen satset stort på bosetting av flyktninger

Amir Hussein Amiri, født i 1996, kom til Sverige fra Oruzgan i Afghanistan som en 17-åring i 2013, og i august det samme året fikk han permanent oppholdstillatelse av svenske myndigheter. Han skal i årene etter ha blitt flyttet rundt på hjem for nyankomne innvandrere, registrert av Migrationsverket.

Den 16. mai, 2016, fikk den daværende 20-årige Amir en egen leilighet i Åkargatan 18B, i Norsjö. Kommunen har satset stort på å bosette enslige flyktningbarn og mottatt betydelige summer fra Migrationsverket for dette arbeidet. Den lille kommunen med sine knappe 4.200 innbyggere har i mange år opplevd en stor fraflytting av yngre generasjoner til mer sentrale byer og områder i landet, og lokalpolitikerne så nå sjansen til å stoppe denne avfolkningen. Kommunen har hele tre såkalte HVB-hjem for enslige flyktninger.

Les også: Danmark: Somalisk asylsøker fikk bolig og opphold – drepte naboen med 160 knivstikk

Drepte sin nabo

Litt over ett år etter at Amir fikk sin nye leilighet i Norsjö, sitter han siktet for drap på en av sine naboer, den 89-årige enkefruen Helga Stenmark. Helga Stenmark ble født den 25. mars, 1928, i Åmsele, i Vindelns kommune, og var siden 23. juni 1991, enke etter Paul Stenmark, født 24. mai, 1934, i Lycksele. Hennes adresse var Åkargatan 16B.

Det er fremdeles uklart om Amir Hussein Amiri har søkt om statsborgerskap i Sverige, noe som vil gjøre ham myndig. Han oppfyller kravet om nødvendig botid i Sverige, som er fire år boende i riket for personer med flyktningstatus.

Helga opplevde både nazismen og den andre verdenskrig, etterfulgt av kommunismen, med den kalde krigen og til slutt murens fall i 1989. Hun hadde også levd alene som enkefrue i over 27 år siden ektemannens død tidlig på 1990-tallet. Det var til slutt hennes egne politikere og myndigheters masseinnvandringspolitikk som skulle være det som avsluttet den 89-årige kvinnens liv på den mest brutale og kaldblodige måte.

Men det er altså bare 21-årige Amir Hussein Amiri som står alene på tiltalebenken.

Les også: Sverige: Mennesker tør ikke lenger gå ut om kveldene pga masseinnvandringen

(Skjermbilde fra avisen Norran.se).

Relatert:

Exit mobile version