Site icon Lykten

Hennes navn var Ashli Babbit

OPPDATERT FREDAG 8.1.2021: Det kommer nå ut informasjon fra flere verifiserte brukere på nettstedet Twitter at det var en mørkhudet politioffiser som drepte den ubevæpnede hvite kvinnen.

En uskyldig hvit kvinne ble skutt bakfra av politiet i den amerikanske hovedstaden i går. Ashli Babbit (35) hadde over 14 år som militærveteran i flyvåpenet og var på fire såkalte «tours of duty» i Midtøsten. Hun var gift og bodde med sin ektemann i San Diego, på den amerikanske vestkysten.

(Foto: Privat).

Hun var inne i Capitol Hill bygningen med andre demonstranter, da politiet via en dør skjøt uten kontroll rett mot en folkemengde. Skuddet traff henne bakfra i nakken. Hun falt umiddelbart til bakken og blod kom ut av skuddsåret i nakken. Hun døde kort tid senere.

Politiet har uttalt at det vil bli en etterforskning på den ubevæpnede hvite kvinnens død.

Les også: Live fra USA: Patrioter stormet kongressen

«Jeg er nummen. Jeg er i sorg. Ingen fra hovedstaden ringte vår familie og vi fant ut om hennes drap på TV», sier svigermoren til Ashli til amerikanske medier.

«Alt er ganske uvirkelig. Det er tøft, fordi vi ennå ikke har fått en offisiell bekreftelse av myndighetene», sier svigerbroren hennes.

Det kommer nå ut at Ashli Babbit var en høyt dekorert veteran i det amerikanske militæret med en rekke medaljer og utmerkelser for sin lange tjeneste i både Irak og Afghanistan.

Fakta

USA har et raseproblem. Hvite mennesker blir oftere skutt av politiet enn mørkhudede.

(Foto: Privat).

Ashli Babbit (35). (Foto: Privat).

Vil det bli månedslange opptøyer og uro i amerikanske byer, som da den multikriminelle afroamerikaneren George Floyd døde av en overdose i politiets varetekt? 

Vil Ashli Babbit får marsjer, sanger og demonstrasjoner oppkalt etter seg? 

Vil massemedia hylle hennes hudfarge og liv? 

Vil amerikanske politikere og menneskerettighetsorganisasjoner protestere for henne?

Vil man gå ned på et kne og vise tegn på solidaritet med hvite mennesker? 

Nei, for hun var bare en hvit kvinne. Skutt og drept av politiet. Hun kan ikke puste lenger. 

Les også: Mediabløff at svarte systematisk drepes av politiet

På venstresiden har man det siste døgnet oppfordret ordensmakten å skyte demonstrantene. Uten at det får konsekvenser for deres offisielle Twitter og Facebook-kontoer med verifiseringsmerker.

Relatert:

Exit mobile version