Site icon Lykten

Hevder han ble tvunget til å delta i gjengvoldtekt – får erstatning på 125.000 kroner

Kvinnen havnet på en fest hos afrikanerne mens hun ventet på at en venninne, som bodde i samme oppgangen, skulle komme hjem.

Men da hun ville gå fra leiligheten gikk et ukjent antall av eritreerne til angrep, holdt henne fast og voldtok henne, skriver Fria Tider.

– Det føltes som fingre og hender var overalt. De førte fingre inn i både underlivet og analåpningen. Det gjorde veldig vondt. Neglene kjentes, fortalte kvinnen i avhør.

Hun hørte også at eritreerne lo og hadde det gøy på sitt eget språk mens de voldtok henne.

– Det virket som om de hadde det veldig morsomt, fortalte kvinnen.

Etter en stund ble det kaos da to av afrikanerne begynte å sloss med hverandre om hvem som hadde rett til kroppen til den svenske kvinnen. Hun forsøkte da å komme seg ut av leiligheten, men en av mennene kastet en gryte i hodet hennes så hun besvimte. Etter å ha våknet til live kastet hun seg ut av vinduet og fikk kontaktet en nabo.

Kun en ble dømt

Til tross for at tingretten slo fast at «minst tre» av eritreerne voldtok kvinnen, ble bare en av mennene dømt for voldtekten, da det ikke gikk an å bevise hvem som hadde gjort hva. Fem av de tiltalte ble i stedet dømt for å ha unnlatt å opplyse om voldtekten.

En av de tiltalte, en 19-åring, ble helt frifunnet. Han påsto nemlig at noen av de andre, uklart hvem, hadde tatt bind foran øynene hans og tvunget han til å berøre kvinnen i underlivet.

Falu tingrett konstaterer i dommen at opplysningene om øyenbindet virker litt rart, men at det ikke kan ses bort i fra. Tingretten tar også hensyn til at det var 19-åringen som dro kniv og som startet bråket som gjorde at gruppevoldtekten stoppet.

Erstatning

Den frikjente 19-åringen satt fengslet i tre og en halv måned og krevde senere 150.000 kroner i erstatning.

Nå har Justitiekanslern besluttet å bevilge eritreeren 125.000 kroner i erstatning for lidelser og 4.251 kroner i erstatning for saksomkostninger. Erstatningen er høyere enn normalt skriver Justitiekanslern.

– Med hensyn til at N.N var mistenkt for en alvorlig forbrytelse bør derfor erstatningen settes til et høyere beløp enn det som normalt gjelder for tilsvarende fengslingsperiode, står det i vedtaket.

Relatert:

Exit mobile version