Site icon Lykten

Hjalp flyktninger til Europa – skutt og drept av IS-terroristen i Paris

Xavier Jugelé var 37 år gammel da han ble skutt og drept under et antatt islamistisk terrorangrep i Paris på torsdag kveld. Han ble truffet i hodet og døde umiddelbart.

Drapsmannen, som er identifisert som 39-årige Karim Cheurfi, ble drept av politiet i det han forsøkte å flykte fra plassen. På gjerningsmannens kropp fant man en håndskreven lapp der han hadde sverget troskap til terrorsekten Islamsk stat.

Kort tid senere tok IS også på seg ansvaret for angrepet.

Les mer: Muslimsk terrorist kjørte lastebil inn i folkemengde med kvinner og barn i Nice- drepte 84 – ropte «Allahu Akbar»

DREPT: Politimannen Xavier Jugelé ble bare 37 år gammel. Han ble drept av et skudd mot hodet.
SATT LANG TID I FENGSEL: Drapsmannen Karim Cheurfi (39) satt i over 10 år i fengsel for drapsforsøk på to politimenn i 2003. Han skal ha blitt arrestert på nytt allerede i februar i år, da man mistenkte at han planla å drepe polititjenestemenn. Da politiet gjennomsøkte bilen hans etter terrorangrepet skal de ha funnet blant annet en pumpehagle og ammunisjon, samt flere kniver.

Tilsammen tre politimenn ble truffet av skuddene fra den muslimske terroristen, to av dem ligger fremdeles på sykehus.

Mange turister og barnefamilier befant seg også i området hvor angrepet mot de franske politimennene fant sted. En amerikansk familie beskriver situasjonen som kaotisk med mye skrik og panikk. En tysk kvinnelig turist skal ha blitt truffet av ett av skuddene og ligger alvorlig skadet på sykehus.

Xavier Jugelé var en respektert politimann og en av de som deltok i innsatsen mot terroristene som for snart to år siden drepte over 90 mennesker under en konsert i Bataclan i Paris. Ett år senere sto han blant publikum når Sting deltok med å gjenåpne bygget.

Les mer: Britisk avis: Paris er et post-apokalyptisk helvete fylt med urin og søppel

FRANSK: Norske nyheter velger å omtale den muslimske mannen Karim Cheurfi som fransk. Hans etniske bakgrunn og kultur var imidlertid algerisk.

Fra Dagbladet:

– Jeg er glad for at Bataclan er åpen igjen. Det er symbolsk. Vi er her i kveld som vitner. Her for å forsvare våre verdier. Denne konserten er for å hylle livet. For å si nei til terrorister, sa Xaviere Jugelé til det amerikanske magasinet. (Sitat slutt).

Jugelé skal også ha hjulpet flyktninger som ankom Europa, skriver flere aviser.

Den svenske avisen Expressen beskriver den drepte politimannen som en «helt som sto opp for menneskelige rettigheter og reiste til Hellas for å hjelpe til med flyktningstrømmen ved Middelhavet.

Les også: Terrorangrep i Paris – 12 døde – politimann henrettet av islamister

SPERRET AV: Store deler av Paris sentrum ble sperret av etter terrorangrepet på torsdag. Blant annet valgte politiet å midlertidig stenge ned offentlig transport på T-banen.

Den 37-årige politimannen skal også ha vært en stolt forsvarer av homoseksuelles rettigheter og blant annet protestert mot Russlands  forbud mot homoseksuell propaganda, skriver britiske Daily Mail.

– Han var en enkel mann som elsket sin jobb, og han var virkelig engasjert i LGTB-spørsmål, sier Mickael Woodman, direktør for «Flag», en fransk organisasjon for såkalte LGBT-politibetjenter.

Xavier Jugelé var selv homoseksuell og etterlot seg en partner.

Les også: Muslimer bak terrorangrep i Paris – 130 drept – 368 skadet

Les også: Sjokkavsløring: Franske myndigheter skjulte grusom tortur av terrorofre i Paris

Seks terrorangrep på to år

Angrepet på Champs-Élysées kommer bare bare litt over en måned etter at en muslimsk terrorist ble skutt og drept på flyplassen Paris Orly og to måneder siden en mann skrek «Allahu Akbar» og ble skutt fem ganger etter å ha angrepet en gruppe soldater med machete utenfor turistattraksjonen Louvre.

Angrepet på Champs-Élysées markerer det sjette terrorangrepet i Frankrike de siste to årene. Det hele startet i januar, 2015, da to bevæpnede menn drepte 12 mennesker under angrepet mot avisredaksjonen Charlie Hebdo.

Tilsammen skal over 230 mennesker ha blitt drept og mange hundre være skadd etter angrepene.

Les også: Paris skremt av muslimsk terror – setter opp skuddsikkert glass rundt Eiffel-tårnet

Les også: Muslimer planla å sprenge Eiffeltårnet

Exit mobile version