fbpx

TERROR I PARIS: Tunisier skjøt mot politiet og angrep soldat på flyplass – ble skutt og drept

Det hele startet klokken fem på syv på morgenen da 39-åringen ble stoppet i en trafikk-kontroll i forstaden Stains, i en Renault Clio.

Han skal da ha skutt mot tre politimenn og truffet en av dem i hodet, før han stakk av. Den kvinnelige politibetjenten ble imidlertid ikke alvorlig skadet.

Les mer: Muslimsk terrorist kjørte lastebil inn i folkemengde med kvinner og barn i Nice- drepte 84 – ropte «Allahu Akbar»

SKUTT OG DREPT: Den 39-årige Ziyed Ben Belgacem skal ha vært en karriere-kriminell med langt rulleblad for blant annet salg av narkotika og ran. Han skal ha skutt mot politibetjenter under en trafikk-kontroll i dag tidlig før han tok seg til flyplassen og forsøkte å stjele et tjenestevåpen fra en grensevakt. (Foto: Politiet).

DØD: Den muslimske terroristen ligger på gulvet inne på terminalbygget på Orly flyplass.

Les mer: Fransk mor og hennes tre døtre knivstukket på feriested – muslimsk mann arrestert

39-årigen skal så ha kapret en annen bil og truet den kvinnelige føreren ut av bilen. Denne bilen ble senere funnet utenfor flyplassen.

Den første bilen ble funnet ca. 15 kilometer fra åstedet med mannens identitetspapirer og en blodig T-skjorte.

Inne på flyplassen skal Ziyed Ben Belgacem ha forsøkt å stjele et våpen fra en grensevakt inne på terminalområdet.

Det hele skjedde ikke langt fra avgangen til den israelske byen Tel Aviv. Om den muslimske terroristen valgte dette stedet bevisst vites ikke.

Les mer: Paris skremt av muslimsk terror – setter opp skuddsikre glass rundt Eiffeltårnet

Les også: Muslimer planla å sprenge Eiffeltårnet

Les også: Terrorangrep i Paris – 12 døde – politimann henrettet av islamister

Terroristen skal ha klart å få tak i våpenet og siktet det mot to soldater som da skjøt og drepte ham. Denne historien blir motsagt av den franske forsvarsministeren, Jean- Yves Le Drian, som sier at tunisieren skal ha kjempet med den kvinnelige soldaten, men at hun klarte å holde på våpenet sitt.

Ministeren sier at to andre vakter da skal ha åpnet ild for å «beskytte henne» og passasjerene på flyplassen.

Ifølge vaktene skal mannen ha vært «svært aggressiv» og de skal først ha forsøkt å berolige ham.

Før han han ble skutt skal terroristen ha sagt: «Jeg er her for å dø for Allah, noen vil dø».

Les også: Muslimer bak terrorangrep i Paris – 130 drept – 368 skadet

Les også: Sjokkavsløring: Franske myndigheter skjulte grusom tortur av terrorofre i Paris

TERRORLISTE: Ifølge svenske medier skal den 39-årige tunisieren ha blitt radikalisert i fengsel og stått på det franske politiets terrorliste. (Skjermbilde/svenske medier).

Les mer: Britisk avis: Paris er et post-apokalyptisk helvete fylt med urin og søppel

Gjerningsmannen skal ha tekstet sin bror og sin far at «han hadde skutt mot politiet». Både broren og faren skal ha blitt arrestert senere på dagen.

Det hele skjedde mens den britiske hertugen og hertuginnen av Cambridge besøkte den franske hovedstaden. De skal kun ha vært litt over en mil fra flyplassen da hendelsen fant sted.

Ziyed Ben Belgacem. skal tidligere ha vært fengslet for narkotikasalg og politiet mener han ble radikalisert av andre muslimer i fengselet. Familien har fransk statsborgerskap, men kommer opprinnelig fra Tunisia.

Frankrike har fremdeles et høyt sikkerhetsnivå etter fem muslimske terrorangrep utført av blant annet terrorgruppene IS og al-Qaida de siste to årene.

Les også: Paris: Soldater åpnet ild mot terrorist som skrek «Allahu Akbar» – hadde machete og to ryggsekker

OVERSIKT: Kartet hentet fra Daily Mail, viser hvordan terroristen startet i forstaden Stains på morgenen og så beveget seg til Vitry-sur-Seine og til slutt endte opp på flyplassen Orly.

Relatert: