Site icon Lykten

Innvandrere skal gå foran i boligkøen

Selv i dag har innvandrere forrang foran svensker på tildeling av sosialboliger, fordi myndighetene anser det som viktigere at innvandrere får et bosted, enn fattige svensker. Dette er et system som gjør at «andre svake grupper i samfunnet, som i mange tilfeller har stått på venteliste i årevis, føler seg forbigått», konstaterer det svenske Boverket i sin rapport.

Til tross for det vil svenske myndigheter øke privilegiene for innvandrere ved et såkalt «kommunalt prioriteringssystem», hvor alle større kommuner i Sverige blir tvunget til å bevilge leiligheter til nyankomne innvandrere. Svensker som har behov for sosialboliger må da pent finne seg i å stille seg bakerst i køen, eller å finne bolig på annen måte.

Boligsituasjonen i Sverige er akutt og fram mot valget i 2018, har regjeringen satset hundrevis av milliarder kroner på å ta imot hundretusenvis av innvandrere fra den tredje verden. Boverket foreslår derfor å gå ett skritt videre og bygge om alt som går an å gjøres til boliger for å huse den nye befolkningen.

«Offentlige bygninger, skog og jordbruksbygninger, kirker og andre religiøse lokaler samt kommunale bygninger» ønskes nå bygget om til boliger for innvandrere. Dette kan man gjøre siden de allerede står tomme, sier Boverket.

Det nye prioriteringssystemet til regjeringen mottar derimot sterk kritikk fra blant annet statsviter og opinionssjef for Demoskop, Peter Santesson. Han har blant annet kritisert regjeringen for å være svært lite gjennomtenkte i sine beslutninger.

Relatert:

– 2.500 asylsøkere får bolig i uken – svenske studenter må bo i telt

– 500 asylsøkere innkvarteres på luksushotell i Sverige

– Asylsøkere kom til Sverige i privajet

– Vi kommer ikke til å ha råd med så mye annet enn innvandring framover

Exit mobile version