Site icon Lykten

Korona-hjelp i USA: «Bare ikke-hvite familier får støtte»

BORGERMESTER LIBBY SCHAAF GIR KUN IKKE-HVITE INNBYGGERE I SIN BY PENGESTØTTE. HER MED VISEPRESIDENT KAMALA HARRIS. (Foto: The United States Senate - Office of Senator Kamala Harris / Wikimedia Commons)).

Det er ikke hvilke som helst som skal få en del av skattemilliardene når USA skal «gjenopprettes» fra koronakrisen. I allefall ikke på like vilkår, uttalte Biden i januar.

«Vår prioritet kommer til å være små firmaer som eies av sorte, latinamerikanere asiater og indianere», sa han den 11. januer.

Les også: Nye sjokkvideoer fra USA – hvite mennesker utsatt for drapsforsøk

(Foto: Gage Skidmore)

I California lanserer nå Oaklands demokratiske borgermester Libby Schaaf, selv med jødisk bakgrunn, et bidragsprogram som helt utelater hvite mennesker fra muligheten til å få bidrag, Programmet skal gi «ikke-hvite lavinntektshusholdninger» en utbetaling på 500 dollar i måneden uten noen restriksjoner for hva mottakerne kan bruke pengene på. Det er husholdninger med minst ett barn, og mindre enn 59.000 dollar i inntekt som kvalifiserer til støtten. De uten barn må tjene mindre enn 30.000 dollar.

Les også: Aftenposten innrømmer: Hvite vil være i mindretall i USA rundt 2045

De omtrent 10.000 fattige hvite som bor i byen har på bakgrunn av sin hudfarge blitt utelatt fra sosialprogrammet. Å bli betegnet som fattig innebærer at man tjener mindre enn 12.880 dollar i året. Borgermesteren rettferdiggjør avgjørelsen med at hvite husholdninger i gjennomsnitt tjener ca. tre ganger så mye som sorte.

Pengestøtten kan også gå til innbyggere som ikke er statsborgere og ulovlige innvandrere. 

Den venstreorienterte mediegiganten CBS beskriver det nye bidragsprogrammet som en medborgerlønn, der pengene kommer med en «no strings attached».

«Oaklands prosjekt er betydningsfullt ettersom det er en av de største satsningene i USA hittil», skriver CBS. «Og det er det første bidragsprogrammet som strengt begrenser utbetalingene til urbefolkning og fargede folkegrupper», skriver CBS videre.

Dermed ekskluderes ikke bare hvite menn fra programmet, men også hvite kvinner.

Les også: Folkemordet på hvite i USA fortsetter

Ifølge CBS knyttes satsningen til den marxistiske og rasistiske organisasjonen de Sorte Pantrene, som ble grunnlagt i Oakland på 1960-tallet med det formål å kreve en fri strøm av sosialbidrag til svarte afroamerikanere i form av en basisinntekt.

«Basisinntekt har vært et mål for de Sorte Pantrene siden deres grunnleggelse», sier Jesus Gerena, visedirektør for Family Independence Initative, som er med og sponser Oaklands bidragsprogram.

«Å investere direkte i folkegrupper for å slå tilbake mot systematisk urett er ingenting nytt», sier Jesus til CBS.

Les også: Hvite i USA lager nye byer og samfunn

Å diskriminere mot noen på bakgrunn av hudfarge er ulovlig i henhold til amerikansk lov, men det virker som om det er lov når det gjøres mot hvite mennesker. På nettet og sosiale medier går nå debatten og mange mener at programmet er rasistisk og diskriminerende.

Exit mobile version