fbpx

Aftenposten innrømmer: Hvite vil være i mindretall i USA rundt 2045

(Faksimile/Aftenposten)

Aftenposten publiserte lørdag 8. februar en sak som som tar opp den demografiske revolusjonen som pågår i USA.

I den oppsiktsvekkende saken er Aftenposten-journalist Christina Pletten åpen om befolkningsstatistikken og i artikkelen; Det var et lite stykke Norge i USA. Nå kalles det «Little Mogadishu», skriver hun blant annet:

Dette betyr at hvite vil være i mindretall rundt 2045, ifølge USAs folketellingsinstitutt (US Census Bureau). Det har allerede skjedd i to av USAs største delstater: Texas og California.

Endringene skjer enda fortere i yngre generasjoner. Blant amerikanere under 18 år er hvite allerede i mindretall. Innen 2030 vil det gjelde alle under 30.”

Saken er oppsiktsvekkende, ikke pga av de avslørende demografiske tallene som er offentlig kjent, men at de blir omtalt. Det er ikke mange måneder siden Aftenposten-journalist Harald Stolt-Nielsen omtalte Den store befolkningsutskiftningen (fransk: Le Grand Replacement) som en “konspirasjonsteori” i sin famøse artikkel: De er unge, sinte og tar til orde for folkemord og å kaste ut migranter. De tror på «Den store utskiftningen».

 

Ideen om at de pågående demografiske endringene i USA og Europa skulle være en konspirasjonsteori fikk flere til å reagere. Både Resett og Gjenstridig omtalte Stolt-Nielsens artikkel redaksjonelt, i tillegg til at det ble publisert kritiske leserinnlegg om temaet i Resett, Aftenposten, Bodøposten og Ekte Nyheter.

Som Lykten omtaler 4. januar, vant President Trump en rekke stater med mindre enn 100.000 stemmer i 2016. I flere av disse statene har nå den demografiske situasjonen endret seg så dramatisk de siste fire årene at demokratene kan vinne dem tilbake i årets presidentvalg, som finner sted 3. november.

 

Aftenposten sin vingling i omtalen av de demografiske endringene i USA og Europa er så absurd at avisen nå må finne seg i å bli harselert med på Twitter. Lyktens bidragsyter Tore Rasmussen stiller Aftenposten følgende betimelige spørsmål:

“Aftenposten, dere skriver at ‘USA er et land i hurtig demografisk endring.. hvite vil være i mindretall rundt 2045’ – så da er ikke #TheGreatReplacement en konspirasjonsteori allikevel?”

Facebook Comments