Site icon Lykten

Millionregn over alternative medier i Sverige

(Skjermbilde: Samnytt.se/Exakt24.se/Swebbtv.se).

Riksdagen har bestem for å gi en halv milliard kroner i redaksjonsstøtte som nå i desember skal fordeles til ulike nyhetsmedier. Delvis er redaksjonsstøtten en krisestøtte som går til de store mediehusene, men det omfatter til forskjell fra den vanlige mediestøtten også nettaviser, blogger og podcaster som ikke har noen betalende abonnenter.

Tre av de mediene som mottar støtte nå i desember er såkalte alternative medier, Samhällsnytt som får 1.2 millioner, Exakt24 som får 920.000 kroner og Swebbtv som får 350.000 kroner. Støtten skal gå til publikasjoner som mangler inntekt fra betalende abonnenter.

De svenske alternative mediene driver i tillegg til nettaviser også med TV-studio med aktuelle nyheter, valgsendinger-fra blant annet valget i USA og har reportere ute i feltet.

Det er nettsiden Fria Tider som kommer med nyheten. Nettsiden er en av de største alternative nyhetssidene i Sverige, men har så langt avstått å motta offentlige midler for sin drift og har valgt en abonnentsløsning med betalingsmur på deler av innholdet sitt for å finansiere driften.

Exit mobile version