Site icon Lykten

Når media er stille

STOR DEMONSTRASJON: En massiv demonstrasjon mot ulovlig innvandring fant sted i Italia på lørdag. I Norske medier eksisterer ikke nyheten.
STOR DEMONSTRASJON: En massiv demonstrasjon mot ulovlig innvandring fant sted i Italia på lørdag. I Norske medier eksisterer ikke nyheten.

Norske medier er ikke kjente for å ha stor tiltro blant sine lesere, eller befolkningen generelt. Enorme nedgangstall for hele bransjen, samt oppsigeler i tusentallet de siste årene i alle typer medier bekrefter dette. Noe kan tilskrives inntoget av elektroniske medier og papiravisenes langsomme bortgang. Men mye av det kan også tilskrives de norske medienes manglende objektivitet i politiske saker og uvilje mot å  videreformidle viktige hendelser i Europa.

Som når en partileder for Sveriges tredje største parti må sykmelde seg etter en årelang og historisk hat- og mobbe-kampanje fra den statsstøttede svenske pressen. Som at det var organiserte muslimske miljøer i Storbritannia som sto bak de grove voldtektene av tusenvis av britiske jenter. Og som den nylige demonstrasjonen i Italia, som samlet over 40.000 mennesker foran domkirken i Milano. En demonstrasjon mot den ulovlige innvandringen til landet.

«Stopp invasjonen»

Demonstrasjonen gikk under hovedparolen «Stopp invasjonen» og ble avholdt på lørdag, kan det det konservative og uavhengige nettstedet Document.no fortelle. Som eneste formidler av saken i Norge. Andre paroler var «Italienere først», «De invaderer oss, og vi betaler», «Nei til flere moskeer», «Færre innvandrere = færre sykdommer» og «Vi vil sette egne barn til verden, og ikke importere ulovlige».

ØNSKER FORANDRING: Over 40.000 italienere hadde møtt opp på lørdag for å kreve at myndighetene gjør noe med den ukontrollerte innvandringen til landet. Italia har over 4.4 millioner registrerte innvandrere og 670.000 ulovlige innvandrere. Samtidig er arbeidsledigheten for ungdom i landet på hele 44%.

Ifølge Document.no skal demonstrasjonen skal ha gått gjennom sentrum av landets økonomiske hovedstad og folkerikeste sammenhengende byområde,  innen folkemengden fylte plassen foran domkirken, hvor Matteo Salvini – generalsekretær for Liga Nord, som var representert med mange sentrale folk – holdt en appell.

På den andre siden møtte 3.000 motdemonstranter opp, mindre enn ti prosent av hoveddemonstrasjonen, for å protestere mot innvandringsmotstanderne.

OGSÅ I PARLAMENTET: Også i det italienske parlamentet ble det demonstrert mot den ukontrollerte innvandringen som foregår i Italia.

Enorme innvandringstall

Italia sliter med en fryktelig høy innvandring. Ifølge Boston Globe skal Italia allerede i 2008 ha hatt 670 000 uregistrerte innvandrere innenfor sine grenser. Det totale antallet registrerte innvandrere i landet skal utgjøre så mye som 4.4 millioner mennesker. Og hvert år ankommer titusenvis av mennesker via sjøveien, mange med livet som innsats. På bare de første fire månedene i 2014, kom det over 25.000 afrikanske flyktninger til øya Sicilia.

Disse tallene har ført til at mange italienere har fått nok. Gatene har blitt farligere, velferden raseres og arbeidsløsheten som allerede er svært høy i Italia, spesielt for unge mennesker, blir presset ytterligere opp av de nyankomne. Hver gang italienske myndigheter har forsøkt å stoppe den ulovlige innvandringen har man fått strenge direktiver fra EU om følge internasjonale lover for mennesker i nød. Men slikt koster. Bare den siste aksjonen til det italienske sjøforsvaret har en prislapp på over 10 millioner euro.

Regningen må skattebetalerne ta i et land som allerede er tynget av økonomiske nedgangstider og høy arbeidsledighet.

Exit mobile version